Hint Game Freak naar remakes van Pokémon Ruby en Sapphire?

Oplettende Pokéfans rond de wereld hebben mogelijk Game Freak’s nieuwe grote project ontdekt. In Pokémon X en Y zitten namelijk aardig wat sluiperige verwijzingen naar de wereld van Hoenn uit Ruby en Sapphire. Go Nintendo heeft een lijst samengesteld met een hele lading aan verwijzingen.

Het is niet de eerste keer dat Game Freak naar een remake van de GBA-games hint. In 2011 zei de directeur van het bedrijf, Junichi Masuda, namelijk dat hij het overweegde om de games alsnog uit te geven. Daarnaast werden de remakes van Red en Blue op de GameBoy Advance uitgebracht en die van Gold en Silver op de DS. Dus opzich zou het logisch zijn als Ruby en Sapphire op de 3DS verschijnen.

Zou jij graag een opgepoetste versie van de Pokégames zien of vind je het nog te vroeg? Laat het hieronder in de reacties weten.

 1.   
  Snoepinho's avatar

  Moet eerlijk zeggen dat ik Ruby Saphire de minste games uit de reeks vind. Ik zit dan nu voorlopig nog lang niet te wachten op een remake van deze games. Ben nu al 23 uur zoet met mijn pokemon game en nog maar 2 badges haha, dus ben nog wel even aan het spelen

 2.   
  WorldGamer's avatar

  Geef mij maar pokemon fire red! PLEASE?

 3.   
  toqeer's avatar

  yes eindelijk heb nooit de kans gekregen om zelfs emerald of r/s te kunnen spelen.
  dit is zo goed nieuws

 4.   
  Chi.exe's avatar

  Hmm, ik vond altijd al dat Gen 3 een beetje ondergewaardeerd was, dus dit is wel een goeie kans om dat te doen. Ookal kunnen dit gewoon references zijn naar oudere games (net als hoe Gary/Blue ergens werd genoemd) zie graag wel een remake van Gen 3. Ik bedoel, Gen 1 en 2 kregen er ook remakes, dus 3 kan er zeker bij! Veel Pokemon nieuws laatste tijd, maar dat is ook wel normaal nu X

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  WorldGamer schreef, "Geef mij maar pokemon fire red! PLEASE? "

  Die is al 9 jaar geleden uitgegeven lange winterslaap gehouden ?, van mij mag het een remake maar het is wel een beetje snel dan.

 6.   
  Goldcobra's avatar

  WorldGamer schreef, "Geef mij maar pokemon fire red! PLEASE? "

  Pokémon FireRed ís een remake (van Pokémon Red). Dus een remake van een remake terwijl andere games nog geen remake hebben, lijkt mij wat onlogisch

 7.   
  See4urSelf's avatar

  Goldcobra schreef, "

  ”WorldGamer” schreef, "Geef mij maar pokemon fire red! PLEASE? "

  Pokémon FireRed ís een remake (van Pokémon Red). Dus een remake van een remake terwijl andere games nog geen remake hebben, lijkt mij wat onlogisch"

  Hey Dawg..

 8.   
  Lucvz's avatar

  Maak gewoon een game waarin je gewoon lekker doorkunt spelen van de eerste pokemon wereld(kanto??) tot de laatste. Dan heb je pas een game waarin je veel tijd kwijt bent haha.