Mogelijk defect in Pokémon X en Y

Pokémon X en Y blijken mogelijk een zeer vervelende bug te bevatten. De bug treedt op zodra spelers Lumiose City bereiken. Zolang je er slechts speelt en doorgaat lijkt er niets aan de hand te zijn, maar als je de game opslaat en opnieuw opstart ontstaat er een probleem. Wanneer je de game opnieuw wil laden is er namelijk een kans dat je opgeslagen gegevens niet meer geladen worden.

Tot zover lijkt deze bug zich enkel in Japan en Europa voor te doen, maar gelukkig niet bij alle gebruikers. Het is nog onbekend waar het probleem aan ligt en wat Nintendo aan dit nieuws gaat doen. Heb jij tot nu toe problemen gehad bij het opslaan van je Pokémon X- of Y-versie in Lumiose City?

 1.   
  Chi.exe's avatar

  Heb hem zelf nog niet, maar heb gehoord dat je wel in het Pokécenter kon saven, maar er buiten niet. Ik zag het op Tumblr, maar kan me niet herinneren of het nou buiten of binnen het Pokécenter was. Volgens was het binnen het Pokécenter.

  Pas op voor iedereen die daar komt en good luck. :0

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Laat ik daar nou net gisteren avond opgeslagen hebben, ik heb heel effe kort kunnen spelen.
  Ik hoop dat die het gewoon nog doet.

  @Chi.exe

  Ik heb wel in het pokemon centre gesaved netjes op een stoeltje gaan zitten 😆 , dus ben benieuwd vanavond effe kijken.

 3.   
  Lucvz's avatar

  Ja dit is dus iets wat niet zo makkelijk gefixt kan worden toch? Ik heb geen 2ds of 3ds maar via internet kun je niet een patch downloaden lijkt mij. Op PC of console kun je dit zo oplossen als ontwikkelaar zijnde maar ik ben nog uit de gameboy advance tijdprek dus ik weet niet hoe dat nu gaat. 😆

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Lucvz schreef, "Ja dit is dus iets wat niet zo makkelijk gefixt kan worden toch? Ik heb geen 2ds of 3ds maar via internet kun je niet een patch downloaden lijkt mij. Op PC of console kun je dit zo oplossen als ontwikkelaar zijnde maar ik ben nog uit de gameboy advance tijdprek dus ik weet niet hoe dat nu gaat. 😆 "

  Ik ben nog uit het tijdperk van de normale gameboy en weet hoe een ds werkt haha, de ds en 3ds kunnen firmware updates krijgen.
  Dus wellicht dat het zo opgelost kan worden, ik heb er gelukkig geen laat van.

 5.   
  YRD's avatar

  Misschien maar goed dat ik het spel nog niet heb.