Uitstel Watch Dogs en The Crew kost Ubisoft dit fiscale jaar 560 miljoen dollar

Het uitstel van Watch Dogs en The Crew kwam voor veel gamers gisteravond als een onverwachte verrassing. Een onaangename verrassing ook voor fans van de games die nog langer geduld moeten hebben, maar ook Ubisoft zelf gaat stevig de gevolgen voelen van het uitstel.

Volgens recente financiële berichten neemt de omzet van Ubisoft af van 1,94 miljard naar 1,38 miljard dollar. Het uitstel van de twee grote titels zorgt dus voor een terugval van maar liefst 560 miljoen dollar op de jaarrekening. Voor investeerders is het uitstel een zure appel, want Ubisoft verwacht niet langer winstgevend te zijn dit financiële jaar.

Volgens de kleine grote baas Yves Guillemot heeft Ubisoft nog steeds het doel om de next-generation “te winnen”. Een minder jaar kan immers straks goedgemaakt worden met sterke ‘next-gen jaren’. Om die reden heeft Ubisoft de keuze gemaakt om Watch Dogs en The Crew uit te stellen. Guillemot verwacht dat de games er uiteindelijk van profiteren en dat dit alleen maar gunstig is voor gamers en aandeelhouders.

Watch Dogs verschijnt in de lente van 2014. The Crew ligt naar verwachting tussen april en september 2014 in de winkels.

  1.   
    LesserMagic's avatar

    Ik vond het al vreemd dat Ubisoft drie AAA-titels tegelijkertijd ging uitgeven.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Hoe minder geld voor ubisoft hoe beter, voelen ze zelf ook eens hoe het is om genaaid te worden.

  3.   
    Jesitim's avatar

    Het kost slechts 560 miljoen dollar minder! Dat beetje zullen ze niet echt voelen, zeker niet als er meer dan een miljaard overblijft! Het mag wel eens minder…

  4.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Jesitim schreef, "Het kost slechts 560 miljoen dollar minder! Dat beetje zullen ze niet echt voelen, zeker niet als er meer dan een miljaard overblijft! Het mag wel eens minder… "

    omzet ja, niet winst 😉

  5.   
    Kimixi's avatar

    inderdaad, en ze doen het toch immers zelf? Ik bedoel ze stellen zelf de game uit.