Irrational Games onthult eerste details Burial at Sea DLC voor BioShock Infinite

Irrational Games heeft onthuld dat de nieuwe DLC voor BioShock Infinite, die de naam Burial at Sea met zich meedraagt, spelers zal meenemen naar de welbekende wereld van Rapture.

We schrijven nieuwjaarsavond, 1958. Het is de avond dat de revolutie zich ontketende en jij zit er middenin. De Burial at Sea DLC zal verdeeld worden in twee delen. In het eerste deel nemen spelers Booker onder de knoppen, in het tweede deel kruipen ze in de huid van Elizabeth.

Booker is in deze wereld nog steeds een detective en hij wordt benaderd door Elizabeth. Samen gaan ze op zoek naar een vermist meisje genaamd Sally. Zij is één van de vele vermiste meisjes in Rapture en de kans is groot dat haar verdwijning iets te maken heeft met het Little Sister-programma…

Rapture is grotendeels hetzelfde gebleven, al zou de stad naar verluidt wel levendiger zijn geworden. Enkele bekende plaatsen keren terug en zijn te bezoeken, over andere zal enkel worden gepraat door de personages. Op die manier komen we te weten hoe het leven eruitzag voordat de Splicer hun intrede deden.

Vigors zijn vervangen door Plasmids, maar verder is de game grotendeels hetzelfde gebleven. Elizabeth laat zich bijvoorbeeld nog steeds op dezelfde wijze besturen als in de normale game en zelfs de Sky Hook maakt weer zijn opwachting, al heet deze nu de “Air Grabber”. Booker beschikt wel over nieuwe wapens en ook enkele kersverse Plasmids doen hun intrede. Eén hiervan, die de naam Old man Winter met zich meedraagt, staat spelers toe om brokken ijs af te schieten en vijanden te bevriezen.

Grondstoffen zoals Eve keren terug, maar deze zijn dit keer een stuk schaarser. Dat maakt de game wat moeilijker. Ook zullen fans het leuk vinden om te horen dat de 1999-modus zijn terugkeer maakt.

Burial at Sea zal 14,99 dollar gaan kosten. Een europrijs en releasedatum zijn helaas nog niet bekend. De eerste screenshots en teaser-video vind je hieronder.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren