Gamestick vanaf 29 oktober verkrijgbaar voor 79,99 euro

Na veelvuldig te zijn uitgesteld, lijkt de Gamestick nu eindelijk een definitieve releasedatum te hebben. Volgens de makers zal het apparaat vanaf 29 oktober verkrijgbaar zijn voor 99 pond, wat omgerekend neerkomt op zo’n 120 euro.

De console is vooralsnog enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar naar verwachting zullen ook enkele Nederlandse winkels het apparaat binnenkort aan hun assortiment toevoegen. Gamestick is een draagbare console ter grootte van een USB-stick, die bovendien bewaard kan worden in de controller. Het apparaat kent dezelfde specificaties als een gemiddelde smartphone en huisvest 1GB aan DDR3-geheugen.

De Gamestick zal het lastig krijgen. Niet alleen heeft het apparaat directe concurrentie van de Ouya, ook de eerder deze week onthulde PlayStation Vita TV zal hoogstwaarschijnlijk een groot marktaandeel opeisen. Wil je meer informatie over de Gamestick, breng dan een bezoekje aan de officiële website.

  1.   
    Lucvz's avatar

    Dus als ik het goed heb is dit geen portable console zoals een gameboy(ja beetje ouderwets, I know) en je hebt dus altijd een tv nodig. Ik zag op het eerste gezicht alleen een tv met een jochie dat dat ding vasthield.

    Als het nou een portable ding was had ik het misschien overwogen, maar met de Xbox One die binnenkort uitkomt heb ik geen gamestick nodig..