Eerste patch Total War: Rome 2 nu te downloaden

Anno 2013 worden er regelmatig patches uitgebracht voor games en meestal is de allereerste patch er eentje die een stortlading aan grote bugs verhelpt. Dit is helaas ook het geval bij Total War: Rome II, want flink wat gebruikers laten weten last te hebben van problemen.

De eerste patch, die nu te downloaden is, verhelpt problemen die slechts 2 procent van de spelers heeft gerapporteerd. De ontwikkelaar liet weten:

[The issues demote] a minority of cases but it’s a minority we remain very unhappy about and are doing all we can to get them in-game as fast as possible.
The Creative Assembly zal elke week een nieuwe patch uitbrengen, net zolang tot de game volledig bug-vrij is. Benieuwd welke problemen deze eerste update zoal verhelpt? Check dan de lijst hieronder.
 • Higher average frame rates with out-of-the-box settings (more conservative settings)
 • Fix for DirectX 10.0 Lighting issue reported – environment map wasn’t being created leading to black reflections.
 • Fixed a sunken Samothrace temple complex world wonder on the Campaign map.
 • Fixed defender being able to create encampments when involved in a combined battle.
 • Added some localisation fixes to audio packs in French, Russian, Italian, German and Spanish.
 • Fixed lock up in Multiplayer Campaign battles when a desynchronisation occurs. Players are now notified of the desynchronisation, and the battle ends.
 • Fixed Multiplayer Campaign battle “overrun” prompt, which was not being shown to a player if they were a reinforcement and the other player was spectating.
 • Fixed corrupt loading screen when changing to fullscreen / windowed mode after a battle, and then going into another battle.
 • Fix for Multiplayer Campaign host being unable to move the camera in campaign, after reloading a save game on some rare occasions.
 • Safe guards added to prevent a very rare crash in coastal assault battles.
 • Fix for game lock up during end turn sequence / Celtic AI faction turn in single player campaign.
 • Improved AI use of walls on Athens large settlement battle map.
 • Improvements to Auto-resolve balancing in Single Player and Multiplayer Campaign modes.
 • Aligned ship unit upkeep costs with land units – made mercenary ships more expensive and non-mercenary ships cheaper.
 • Fixed slow turning rates for transport ships.
 • Improved civil war balancing in relation to campaign difficulty.
 • Fixed vehicle ground pipes, to prevent Siege Towers becoming immovable when they are left empty during the Deployment Phase of a Siege Battle, then units were moved into the Siege Tower when the battle has started.
 • Fixed bug when ramming sideways into moving ship, which caused the ramming ship stick to target and strafe along with it in battles.
 • Reduced the chance of Naval units sometimes clipping through the ground or harbours / ports during Port Assault battles when attempting to disembark.
 • Fixed issue where armies would be stuck in Muster stance and could not exit that stance in Campaign modes.
 • Fixed case where spies could get stuck on top of fleets in Campaign modes.
 • Fixed rare post battle lockup in Campaign modes.
 • Improved unit pathfinding in Barbarian village battle maps (fixed no go zones).
 • Fix for Multiplayer Campaign lock up when the player was reinforcing an AI ally who was victorious in battle, causing the player to become stuck with no victory / continue / exit battle user interface functionality.
 • Fix for cultural influence bonus from the Shrine of Neptune building
 • Fix for “Zone of Controls” of hidden armies being visible to both players in head to head Multiplayer Campaign mode on mouse-over.
 • Assorted minor fixes to city battle maps.
 • Fix for “Rome Wasn’t Built in a Day” achievement failing to unlock when its requirements were met in some situations.
  1.   
   buzzertnl's avatar

   Volgens mij hebben jullie ge game niet gespeeld, vrijwel iedereen ervaart problemen… dit is de meest buggy game die ze ooit gereleased hebben (na empire misschien). Zelfs op een game pc met Titan is het nog niet fatsoenlijk speelbaar.

   Deze game heeft echt nog veel patches en driver updates nodig.

  2.   
   H4RDSTYLE's avatar

   Inderdaad, deze game zit vol met problemen. Vreemd dat er door jullie gezegd wordt dat bijna niemand problemen heeft…. 😕

  3.   
   fdennis's avatar

   Raar dat ik zoveel klachten hoor over Rome 2. Heb er zelf vrij weinig last van gehad. Het enige wat ik wel zeer vreemd vind is dat ik alles op het hoogste kan zetten als ik een battle heb met mijn leger van 2000 man, tegen een leger van 2000 man heb ik nergens last van. Maar in de campaign map stottert ie dan als een malle.

  4.   
   3333/3333's avatar

   Ik lees inderdaad overal dat iedereen last heeft van bugs, deze patch was absoluut nodig. Vind het nieuwsbericht dan ook niet van veel kennis van zaken getuigen.

   Ten tijden van het eerste deel was de game ook lange tijd onspeelbaar tot een hele rits aan patches werd uitgebracht. Jammer om te zien dat ze die gewoonte bij dit deel weer doorzetten.

  5.   
   Dark_Phoenix's avatar

   fdennis schreef, "Raar dat ik zoveel klachten hoor over Rome 2. Heb er zelf vrij weinig last van gehad. Het enige wat ik wel zeer vreemd vind is dat ik alles op het hoogste kan zetten als ik een battle heb met mijn leger van 2000 man, tegen een leger van 2000 man heb ik nergens last van. Maar in de campaign map stottert ie dan als een malle. "

   Dat is een driver kwestie zei CE. We moeten wachten op beta drivers en dan wordt het gefixt. Ontopic: Deze game heeft echt veel prestatie problemen nog niet eens zoveel bugs als stabiliteit probleem. Ik heb wel wat bugs gezien, sommige super irritant sommige juist grappig om te zien.

  6.   
   Leon's avatar

   Ik had andere berichten gehoord, juist zeer positieve. Maar het schijnt inderdaad toch wel erger te zijn dan ik dacht. Ik heb het nieuwsbericht dan ook even aangepast, bedankt voor jullie oplettendheid 🙂

  7.   
   DeAdSeYe's avatar

   Ik heb bijna tot geen problemen met Rome II, het werkt lekker vloeiend en heb ook geen graphics glitches. De enige probleem wat ik tot nu toe ben tegengekomen is de AI, deze is niet altijd de slimste.

   Ik heb ooit een keer met een medewerker van CA gesproken en uit cijfers bleek dat meer als de helft met problemen niet aan de minimale systeem eisen voldeden, niet up to date drivers hadden en dan praat ik niet alleen over grafische kaart, maar ook directx, framework, soundblaster etc.

   Ook ik merkte dit toen ik nog aan support deed voor PC’s, maar de medewerker wilde niet zeggen hoeveel mensen dit waren. Maar daar gaat het ook even niet om.

   Ik zeg natuurlijk niet dat het alleen aan de gebruiker ligt, maar ik zie ook veel mensen klagen terwijl sommige problemen ook bij hun zelf ligt. Dit is eenmaal een zware game wat veel mensen vergeten en door onvoldoende hardware kunnen problemen ontstaan.

   Wacht gewoon even op een aantal patches en doe dan een oordeel, maar als iemand er niet mee eens is, dan raad ik je aan om zelf een game te ontwikkelen van het zelfde niveau, dan zul je ook zien dat het veel werk is.
   Respect en geduld moet een ontwikkelaar krijgen, het is niet zomaar iets wat je op 1 dag kunt bouwen, oplossen of hoe dan ook.

   Ik installeer maandelijks mijn PC opnieuw en altijd met de laatste drivers en niet alleen grafische kaart maar ook soundblaster, framwork etc. Windows up to date houden kan ook veel problemen verkomen.

   Je MOET een pc onderhouden, dat is gewoon eenmaal een feit want het is bijv. raar dat ik vele problemen niet heb wat andere mensen wel hebben.

  8.   
   3333/3333's avatar

   DeAdSeYe schreef, "
   Wacht gewoon even op een aantal patches en doe dan een oordeel, maar als iemand er niet mee eens is, dan raad ik je aan om zelf een game te ontwikkelen van het zelfde niveau, dan zul je ook zien dat het veel werk is.
   Respect en geduld moet een ontwikkelaar krijgen, het is niet zomaar iets wat je op 1 dag kunt bouwen, oplossen of hoe dan ook.
   "

   Onzin argument, als er iets mis is met je auto moet je zeker ook zelf maar eens een auto gaan bouwen? Het is het werk van die mensen, en ze moeten hun werk goed doen.

  9.   
   THE-DUTCH-GUY's avatar

   Voor mij zijn het vooral de crashes die de game vrijwel volledig onspeelbaar maken. Zo een 3 keer op een uur is heel gewoon. Ik vindt ook dat het autosave systeem van bijvoorbeeld zelfs rome I beter was. nu moet ik vaker 2 turns over doen na een crash. Ik krijg de game ook nooit volledig afgesloten (zeker niet nadat hij gecrasht is, dan moet ik toch echt de aan/uit knop gebruiken). De AI is briljant en tegelijk doet het me denken aan 1999 games. soldaten die niet kunnen kiezen wat ze gaan doen is niet ongewoon. Maar ik denk dat met een frisse patch wonderen kunnen worden vericht.

  10.   
   H4RDSTYLE's avatar

   Het zijn zeker niet alleen mensen met trage of slecht onderhouden pc’s die problemen hebben. De game is gewoon buggy. Zo heb ik regelmatig last van crashes en gisteren kon ik mijn laatste save niet laden waardoor ik een oudere moest gebruiken en heel wat lastige battles over moest doen.

   Voor alle duidelijkheid, ik heb een snelle pc met up to date drivers/updates/bios etc dus daar ligt het niet aan, al zijn de laatste paar drivers van nvidia wel ruk.

  11.   
   DeAdSeYe's avatar

   E Rommel schreef, "

   ”DeAdSeYe” schreef, "
   Wacht gewoon even op een aantal patches en doe dan een oordeel, maar als iemand er niet mee eens is, dan raad ik je aan om zelf een game te ontwikkelen van het zelfde niveau, dan zul je ook zien dat het veel werk is.
   Respect en geduld moet een ontwikkelaar krijgen, het is niet zomaar iets wat je op 1 dag kunt bouwen, oplossen of hoe dan ook.
   "

   Onzin argument, als er iets mis is met je auto moet je zeker ook zelf maar eens een auto gaan bouwen? Het is het werk van die mensen, en ze moeten hun werk goed doen.
   "

   Het gaat mij erom dat er teveel wordt gezeikt op iets wat men niet begrijpt. Als je begrijpt hoeveel werk en hoe moeilijk een game draaiend te krijgen. Miljoenen verschillende hardware combinatie’s, software matig, besturing systeem, hardware eisen etc.

   Als het alleen aan het spel lag, waarom hebben vele mensen dan geen problemen? Op forums wordt vaker ook overbodig gezeikt en er zijn zelfs screenshots rond aan het gaan die gefotoshopt zijn om het erger te laten lijken..
   Hoezo respect en geduld hebben voor andermans werk, en als mensen overbodig gaat zeiken dan zeg ik zelf, nou dan maak maar iets wat JIJ wilt. Is het zo moeilijk te accepteren dat het eenmaal het werk van andere is?
   Auto’s en software is niet met elkaar te vergelijken, zijn compleet andere producten met andere wetten. Maar het gaat eenmaal om het principe, dan zal ik jou ook het volgende uitleggen.

   Als ik de zelfde automerk en productie lijn heb als mijn buurman, ik heb geen problemen en hij constant, moet je je dan niet afvragen of het niet aan de gebruiker ligt? Het gaat even om de principe, en zo gaat dat ook met PC’s.

   Worden PC’s wel goed onderhouden om games goed te kunnen draaien, hebben mensen te weinig verstand van hardware, verwachten mensen altijd het meeste?

   Als ik een auto coureur ben en ik heb geen verstand van auto’s, hoe kan ik dan de beste coureur worden? Ditzelfde met PC’s, heb je niet veel verstand van dit soort dingen, hoe wil je dan alle games perfect kunnen draaien.
   En ik zeg niet dat jullie ook zo zijn, maar dit soort zaken merk ik heel veel op forums.
   Ik heb een dualcore processor met 2,4ghz, 4gb DDR3 geheugen met een ATI HD4000 serie, dit spel zuigt omdat er grafische glitches in mijn beeld verschijnt. Nou niet raar met zo’n oude hardware.. Is het niet?

  12.   
   3333/3333's avatar

   Geen wonder dat jij geen last hebt van de bugs/driver problemen, op jouw hardware draait de game per definitie al slecht. Hoe wil je dan optimalisatie problemen opmerken?

   Op de Steam forums regent het klachten en dan niet alleen van casual gamers die dit op een crappy laptop proberen te spelen, ook van hardcore gamers met een high end pc. Zoals ik al zei duurde het bij andere games van deze ontwikkelaar vaak ook langere tijd voor er genoeg patches uit waren gebracht voor de game een beetje goed draaide. Dan hoef je geen Bill Gates te zijn om te begrijpen dat die lui een game uitgebracht hebben die nog lang niet af is.

  13.   
   DeAdSeYe's avatar

   E Rommel schreef, "Geen wonder dat jij geen last hebt van de bugs/driver problemen, op jouw hardware draait de game per definitie al slecht. Hoe wil je dan optimalisatie problemen opmerken?
   Op de Steam forums regent het klachten en dan niet alleen van casual gamers die dit op een crappy laptop proberen te spelen, ook van hardcore gamers met een high end pc. Zoals ik al zei duurde het bij andere games van deze ontwikkelaar vaak ook langere tijd voor er genoeg patches uit waren gebracht voor de game een beetje goed draaide. Dan hoef je geen Bill Gates te zijn om te begrijpen dat die lui een game uitgebracht hebben die nog lang niet af is. "

   Tjonge jonge, kijk nou wat je zelf typt. Val je mij aan op iets WAT helemaal niet waar is. Waar heb ik dat in godsnaam aan te danken.

   En als je me toch aanvalt heb ik me recht om me te verdedigen. Gelukkig ben ik geen egoïstische, onrespectvolle gast die geen geduld heeft. Dacht je werkelijk dat ik nooit op Steam forums kom? Steam forums is één en al rotzooi waar veel egoïstische vage mensen zitten.

   Maar hoe zit het met mensen waar het spel WEL perfect bij werkt? Ik ken er genoeg mensen van, o wacht die bestaan volgens jou natuurlijk niet..

   Lees even duidelijk wat ik probeer te zeggen en val niet mensen meteen aan, want zo neem ik je alleen maar onserieus.

   Uit eigen ervaring kan ik jou zeker vertellen dat deze dingen waar zijn en ik zal heus niet de enige zijn die wat dat denkt. Ik zeg niet dat dit spel 100% perfect is, maar ik kan je wel vertellen dat bij veel mensen waarbij het spel niet goed loopt ook andere oorzaken heeft dan alleen een onafgewerkte spel. Dat is wat ik probeer te zeggen!

   Maargoed, dat het spel bij andere mensen waaronder ik wel goed draait. Ach die bestaan natuurlijk niet, een onafgewerkt spel werkt bij niemand en niet bij iemand wel en bij de ander niet.. Het is onafgewerkt ja of nee!

   Had ik optimalisatie ook al niet aangegeven dat dit erg moeilijk is met de vele verschillende hardware combinaties en software combinaties? Precies, terug op respect hebben voor andermans werk en geduld!

   Owjah, daarnaast heb ik ook jaren in de support gewerkt van PC’s. Maargoed, al die ervaringen is natuurlijk weer niet waar en ik spreek onzin omdat iemand een compleet andere mening heeft!

   Zo’n scheve comment kan ik helaas niet serieus noemen, nu verlaag je precies hoe bijv. de Steam forum is. Ik heb geen last van bugs en driver problemen omdat het per definities slecht draait. Het slaat werkelijk nergens op en geef pas je mening als je achter mijn PC heb gezeten en het spel hebt opgestart.

  14.   
   3333/3333's avatar

   Relax man, ik beweer nergens dat er geen mensen zijn waarbij de game wel goed graait. Feit is alleen wel dat er veel mensen problemen hebben, veel meer dan gebruikelijk. En feit is ook dat dit bij de vorige Total War games ook in de eerste maanden na de release het geval was.

   Ik merk dat je gefrustreerd bent dat je gemiddelde gamer niet zoveel van computers weet als jij, maar dat wil niet zeggen dat die klachten onterecht zijn. Als je deze serie een beetje zou kennen had je kunnen weten dat dit een kwaal is die bij nagenoeg elke release voorkwam.

  15.   
   Greene's avatar

   Ben het helemaal met jou eens E Rommel de game lijkt niet voldoende getest te zijn. Er zitten veel fouten in het spel zoals onzichtbare muren waar mijn kavelarie niet langs komt lekker handig als je eenheden wilt flanken die bogen of speren gooien :S maar wil daar niet mee zeggen dat het een slechtw game is ben een fan van de total war serie heb ook bijna alle games van hun heb er ook alle vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. maar toch blijft Shogun 2 mijn favo 😀

  16.   
   Jesitim's avatar

   Ik vind het niet meer als normaal dat er nog bugs in zitten, elke game heeft die toch? Die mensen werken maanden, zoniet jaren aan hetzelfde spel. Dan kijk je gewoon door fouten heen. Zelf heb ik nog geen last gehad van problemen (voor de patch en na de patch). En dit op een medio PC