Nintendo kondigt PokéBank aan, een betaalde cloud-service voor Pokémon

Op dit moment is er een Pokémon Direct bezig en daar is Pokemon Bank aangekondigd. In feit is dit een cloud-opslag voor verschillende Pokémon en dat heeft best grote gevolgen voor toekomstige Pokémon-games. Het is vanaf Pokémon X & Y namelijk mogelijk om je Pokémon altijd te bewaren en dat betekent dat je deze altijd naar toekomstige games kunt brengen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om Pokémon op te slaan op de cardridge. Overschepen naar andere handhelds was dus niet gemakkelijk. Dat gaat nu gemakkelijker worden met Pokébank, waarin je tot 3000 Pokémon kunt opslaan.

Belangrijk om te weten is echter wel dat dit een betaalde service zal zijn die later dit jaar zal verschijnen. Over de kosten is nog niks bekend gemaakt.

Ook is de Pokémon Transporter aangekondigd, een dienst waarmee je Pokémon vanuit Pokémon Black (2) en Pokémon White (2) kunt overhalen naar X & Y.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Eerst dacht ik nou ja kan best wel leuk zijn maar uiteraard word betaald, maar goed ik vind het juist een uitdaging om ze allemaal te krijgen.
    Ik heb sinds pokemon blue en red tot black en white 2 ze allemaal steeds compleet gemaakt, als je ze dan kan overzetten uit de cloud is er ook niks meer aan. vangen via een gameshark cheat is nog leuker dan je train ze dan nog tot laatste vorm die ze hebben.