Nederlandse charts week 35 – Saints Row 4 ditmaal wel op één, Blacklist zakt naar vijf

Het najaar staat op het punt te beginnen en dat betekent dat er eindelijk weer wat reuring is in de Nederlandse gamecharts. Vorige week zagen we Payday 2, Saints Row 4, Disney Infinity en Splinter Cell: Blacklist debuteren in de top tien en ook deze week is er weer een nieuweling: Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Waar het vorige week Splinter Cell: Blacklist was die de kop van de charts aanvoerde, moet de stealth-game van Ubisoft ditmaal wel zijn meerdere erkennen in Saints Row 4.

Blacklist is zelfs weggezakt naar de vijfde plaats en moet dus ook nog de Wii-versies van Skylanders: Giants en gloednieuwe concurrent Disney Infinity voor zich dulden. Onder Splinter Cell zien we dan de debutant van de week staan, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn start op een zevende en achtste plaats. Hieronder zien we het vertrouwde FIFA 13 nog altijd in de charts staan en de top wordt afgesloten met de PlayStation 3-versie van Disney Infinity. Daarmee kunnen we constateren dat Call of Duty: Black Ops II voor het eerst sinds zijn release op 13 november 2012, en dus na 42 weken in de charts, verdwenen is uit de top tien van de Nederlandse gameverkopen.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (2.) Saints Row 4 – PlayStation 3
2. (5.) Saints Row 4 – Xbox 360
3. (8.) Disney Infinity – Wii
4. (9.) Skylanders: Giants – Wii
5. (3.) Splinter Cell: Blacklist – PlayStation 3
6. (1.) Splinter Cell: Blacklist – Xbox 360
7. (n) Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – PlayStation 3
8. (n) Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – pc
9. (4.) FIFA 13 – PlayStation 3
10. (n) Disney Infinity – PlayStation 3

  1.   
    gamepower's avatar

    ben momenteel blacklist aan het spelen en moet zeggen dat de game me wel wat tegenvalt de game is niet slecht, maar had er meer van verwacht! ga deze week eens saints row 4 oppikken

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Ik had verwacht dat SR4 wel in de top 5 zou staan, maar niet op 1 en 2 😛 Heel veel mensen zeggen dat ze genoeg hebben van de over de top SR en terug naar de eerste en tweede deel willen, maar een paar dagen later kopen ze het alsnog xD Ik hoop wel dat ze met het volgende deel weer opnieuw beginnen. Ik zou graag weer een SR als de 1e en 2e zien, want zulke games zie je ook niet echt meer tegenwoordig.