Pro Evolution Soccer 2014 voorzien van releasedatum; demo in september

Konami heeft zojuist de releasedatum van Pro Evolution Soccer 2014 bekendgemaakt. De game ligt vanaf 20 september in de winkels voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Over de PSP-versie werd niet gesproken.

De release zal worden voorafgegaan door een demo, die op 11 (PS3) en 12 (Xbox 360) september online verschijnt. De demo moet een goed beeld geven van de volledige game. Diverse teams zijn beschikbaar om een volledige wedstrijd te spelen en ook is een tutorial in de demo aanwezig om je te laten wennen aan de vernieuwde besturing.

Eerder dit jaar deed Konami al wat stof opwaaien door te melden dat PES 2014 niet naar de next-gen consoles zal komen. Volgens de ontwikkelaar annex uitgever is er momenteel nog geen noodzaak om de stap te maken naar de Xbox One en PlayStation 4. Het gebruik van de Fox Engine en de verbeterde gameplay is volgens Konami belangrijker dan het maken van een vrijwel identieke next-gen versie. De tijd zal het leren of dit een verstandige keus is geweest, aangezien concurrent FIFA wel direct naar de next-gen consoles komt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren