Nederlandse charts week 30 – Mario & Luigi blijft bovenaan, Call of Duty zakt weg

Het is weer hoog tijd voor de nieuwe, wekelijkse, gamecharts van Nederland. Waar de afgelopen weken weinig verandering toonden, zijn er nu toch enkele interessante ontwikkelingen gaande. In de bovenste regionen van de top tien zien we dat de 3DS-game Mario & Luigi: Dream Team Bros. zijn eerste plaats weet te behouden, waardoor PS3-exclusive The Last of Us het wederom moet doen met de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door een uitbreiding van De Sims 3, namelijk Exotisch Eiland.

Kijken we lager in de charts, dan valt op dat Call of Duty: Black Ops II het moet doen met een tiende plaats en dat de shooter van Treyarch, zevenendertig weken na release, uit de charts lijkt te gaan verdwijnen. Hierdoor weet het in 2011 verschenen Battlefield 3 het ook voor het eerst beter te doen dan genre-concurrent Black Ops II. Daarnaast keren er weer enkele titels terug in de charts die al enige tijd afwezig zijn geweest, het gaat hier om BioShock: Infinite en Luigi’s Mansion 2, dit gaat ten koste van twee 3DS-games: Donkey Kong Country Returns (vorige week op de vijfde plek) en Animal Crossing: New Leaf (vorige week achtste).

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1.) Mario & Luigi: Dream Team Bros. – 3DS
2. (2.) The Last of Us – PlayStation 3
3. (4.) De Sims 3: Exotisch Eiland – pc
4. (10.) Battlefield 3 – PlayStation 3
5. (9.) LEGO: City Undercover The Chase Begins – 3DS
6. (3.) Skylanders: Giants – Wii
7. (-) BioShock: Infinite – PlayStation 3
8. (-) Luigi’s Mansion 2 – 3DS
9. (7.) FIFA 13 – PlayStation 3
10. (6.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3

  1.   
    RockerRoy's avatar

    Ugh ik had stiekem gehoopt dat Call of Duty populairder bleef dan Battlefield zodat de 12-jarige jochies wat te doen hebben en niet Battlefield komen vervuilen.

  2.   
    GUNBOY555's avatar

    was te verwachten ik vind dat nu the last of us helemaal bovenaan moet staan die mario en luigi zijn echt sucking balls

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    RockerRoy schreef, "Ugh ik had stiekem gehoopt dat Call of Duty populairder bleef dan Battlefield zodat de 12-jarige jochies wat te doen hebben en niet Battlefield komen vervuilen."

    De hoeveelheden die Black Ops 2 en Battlefield 3 nu nog verkopen (in alleen Nederland!) zijn echt marginaal vergelijken met de gehele userbase van de games. BF3 doet het nu misschien één week beter, maar die invloed zal je echt neit merken. 😉

  4.   
    Alias's avatar

    ”GUNBOY555″ schreef, "was te verwachten ik vind dat nu the last of us helemaal bovenaan moet staan die mario en luigi zijn echt sucking balls"

    De meeste mensen die The Last Of Us wilden aanschaffen hebben dit al lang gedaan. De game is niet voor niks binnen no-time uitverkocht geweest, een hoop mensen hebben moeten wachten tot de game weer binnen kwam bij verschillende (web)winkels. 😉