The Elder Scrolls Online makkelijker te porten naar next-gen

Het is een zegen dat de nieuwe generatie consoles klaarstaat, en dat heeft een smaakvolle reden. Aangezien nu ook Sony met de PlayStation 4 een pc-structuur in gaat zetten, wordt (hopelijk) het porten van games gemakkelijker. Eén ontwikkelaar geeft dit al toe.

Bethesda, die met de reeks van The Elder Scrolls elke keer weer een gigantische klus moet klaren om de grootse RPG’s te kunnen laten draaien, zegt dat The Elder Scrolls Online eindelijk een game is die makkelijker te porten is naar de PlayStation 4 en Xbox One. Dit weet Pete Hines, vice president van Bethesda, te vertellen in een interview.

It’s really not easy, but it’s certainly much easier. I’m not trying to insult Sony or Microsoft, but they’re high-end PCs, the way they’re architectured. Though they’re still in development, they’re not done, they’re much easier to develop for.
Ook al is het gemakkelijker, porten naar andere platformen blijft alsnog geen simpele taak, aldus Hines. De gehele structuur en architectuur zijn gebaseerd op die van een pc en dat maakt het fijner om aan te werken. Buiten dat het eenvoudiger is, blijft het cross-platformen een nachtmerrie. Pc en Mac werken samen, maar zowel de PlayStation 4 is iets eigens als de Xbox One. Wellicht daarom heeft The Elder Scrolls Online geen cross-platform mogelijkheid.
They don’t all play with each other. PC and Mac play together, but Xbox One is its own thing and PS4 is its own thing. The whole cross-platform thing is just a nightmare.
Hopelijk ondervinden meer ontwikkelaars minder problemen en draaien straks de multiplatform spellen op elke platform soepel.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Mooi om te lezen. Ik heb namelijk geen zin om weer een half jaar op een DLC te wachten 👿