Indiase gamers komen in opstand tegen EA

Gamers in India zijn niet blij met het nieuwe prijsbeleid dat EA voert op Origin. Waar spellen eerst voor zo’n 1000 tot 1500 rupees (13 tot 20 euro) over de digitale toonbank gingen, heeft EA de prijzen van nieuwe titels als Battlefield 4 en Need for Speed: Rivals nu vastgesteld op 3500 rupees (45 euro). Een forse prijsverhoging die hard aankomt in India, een land waar de lonen over het algemeen relatief laag liggen.

Indiase gamers komen daarom in opstand. Middels de hashtag #EAPCIndia drukken ze op Twitter hun onvrede uit over het nieuwe beleid van EA. Enkele voorbeelden:

De website MCV India wijst erop dat EA de prijzen mogelijk heeft verhoogd omdat sommige mensen er misbruik van maken. Zij kopen de games voor weinig geld in India, om de codes vervolgens tegen een hoger bedrag door te verkopen aan Europese en Amerikaanse gamers. EA heeft nog niet gereageerd op de Indianse opstand.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ahh – daar gaat G2Play en al die andere sites waar je voor een normaal bedrag games kan kopen.

  2.   
    sthij's avatar

    Was het hier maar 45 euro. Ik snap dat het daar wel minder moet zijn hoor :P. Maarja als het verkoopt waarom niet?

  3.   
    Noice!'s avatar

    Als je niet bereid bent €50 of meer voor een game te betalen zijn er in Europa voldoende alternatieven. Er is een redelijk grote onderlinge concurrentie waardoor prijzen voor de ps3 en xbox 360 vaak een paar weken na de launch al best meevallen. Verder heb je natuurlijk ook PS+, misschien niet de nieuwste games maar wel een behoorlijke collectie voor weinig.
    Wij komen ook uit een land waar gamen vrijwel onbetaalbaar was (en voor velen nog is) en toen wij opgroeide importeerde wij nooit zomaar een spelletje. Werkelijk elk gamemagazine werd van voor tot achter bestudeerd alvorens we overgingen tot een aankoop. Op zich had dat ook z’n charme. Nu koop ik vaak om t kopen en naar de helft kijk ik amper om. Destijds speelde je een spel wel 50 x uit, tot je elke hoek gezien had. Voor een game moest mn vader een maand werken ofzo. Ik heb al vaker gepleit voor een regiolock voor de 3e wereld, maar helaas zal die er nooit komen. Wij kregen alles destijds uit een goedkopere fabriek uit Brazilië als ik me niet vergis, ik schrok me dan ook rot toen ik voor het eerst een Europese Genesis vasthield. Onze cartridges waren ook een stuk fragieler, maar Sega nam wel de moeite om de console in licentie uit te brengen in armere landen en daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor.

  4.   
    huntedjohan's avatar

    Marinu$ schreef, "Als je niet bereid bent €50 of meer voor een game te betalen zijn er in Europa voldoende alternatieven. Er is een redelijk grote onderlinge concurrentie waardoor prijzen voor de ps3 en xbox 360 vaak een paar weken na de launch al best meevallen. Verder heb je natuurlijk ook PS+, misschien niet de nieuwste games maar wel een behoorlijke collectie voor weinig.
    Wij komen ook uit een land waar gamen vrijwel onbetaalbaar was (en voor velen nog is) en toen wij opgroeide importeerde wij nooit zomaar een spelletje. Werkelijk elk gamemagazine werd van voor tot achter bestudeerd alvorens we overgingen tot een aankoop. Op zich had dat ook z’n charme. Nu koop ik vaak om t kopen en naar de helft kijk ik amper om. Destijds speelde je een spel wel 50 x uit, tot je elke hoek gezien had. Voor een game moest mn vader een maand werken ofzo. Ik heb al vaker gepleit voor een regiolock voor de 3e wereld, maar helaas zal die er nooit komen. Wij kregen alles destijds uit een goedkopere fabriek uit Brazilië als ik me niet vergis, ik schrok me dan ook rot toen ik voor het eerst een Europese Genesis vasthield. Onze cartridges waren ook een stuk fragieler, maar Sega nam wel de moeite om de console in licentie uit te brengen in armere landen en daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor."

    ik kan uit jou verhaal nog niet helemaal opmaken hoe jij er tegenover sta dat EA zich verplicht voelt om in dit soort landen de prijzen hoger te maken zodat west Europeanen niet meer via allerlei alternatieven de games daar goedkoop proberen te kopen. het is jammer dat het moet, maar als je zie hoeveel Nederlanders games via vpn en proxy’s uit dit soort landen haalt om maar een paar euro minder te betalen kan ik het EA niet kwalijk nemen.

  5.   
    Noice!'s avatar

    ik kan uit jou verhaal nog niet helemaal opmaken hoe jij er tegenover sta dat EA zich verplicht voelt om in dit soort landen de prijzen hoger te maken zodat west Europeanen niet meer via allerlei alternatieven de games daar goedkoop proberen te kopen. het is jammer dat het moet, maar als je zie hoeveel Nederlanders games via vpn en proxy’s uit dit soort landen haalt om maar een paar euro minder te betalen kan ik het EA niet kwalijk nemen. [/quote]

    Nou, ze moeten een regiolock instellen voor bepaalde 3e wereld landen. Tuurlijk is dit te omzeilen, maar voor de fysieke verkoop zal het al verschil maken. En ja, als er zoveel misbruik is met online aangekochte keys, kunnen ze best deze verkoop opschorten en meer games in de winkel leggen of inderdaad hogere prijzen hanteren, zolang er maar een passend goedkoper alternatief is. Internet in India is zover ik weet nog lang niet zo wijdverbreid als het hier is, dus voor de gewone consument maakt het weinig verschil.
    Ik ben geen voorstander van regiolocks voor de 1e wereld landen, dit dient geen enkel doel…maar waar ze het kunnen gebruiken om iedereen een eerlijke kans op games te bieden, laten alle bedrijven het afweten.
    Maar we kunnen hier lang en breed over praten, er zal toch niets gebeuren. Wat interesseert die grote bedrijven het nou of mensen in Afrika etc gamen, daar zit compleet geen geld. En op het moment dát het beter gaat daar en de 3e wereld een serieuze afzetmarkt wordt, dan is er toch niemand meer die ze dit beleid kwalijk neemt.

  6.   
    nanathan's avatar

    ze zullen er dan wel weer gewoon regioblok op zetten vermoed ik.
    Of helpt dat niet ?