Nederlandse charts week 24 – The Last of Us komt binnen op de eerste plaats

Het is weer hoog tijd voor de nieuwe Nederlandse gamecharts. Vorige week verscheen er met The Last of Us weer een grote game in de Nederlandse schappen en het avontuur van Naughty Dog, in onze review beloond met een 9,5, wordt goed ontvangen. The Last of Us start namelijk op de eerste plaats. Maar er is nog een nieuwkomer: Animal Crossing: New Leaf. Deze 3DS-game komt binnen op de achtste plaats. Daarnaast zien we LEGO City Undercover: The Chase Begins na enkele weken van afwezigheid weer opduiken in de top tien. GRID 2, welke in de vorige charts binnen kwam op één is daarentegen alweer uit de charts verdwenen.

Buiten deze nieuwkomers zien we weer de gebruikelijke games in de charts staan. Titels als FIFA 13, Call of Duty: Black Ops II en Skylanders: Giants zijn nu eenmaal niet uit de top tien weg te slaan. Ook Assassin’s Creed III, Far Cry 3 en Battlefield 3 kennen al weer enige tijd een flinke opleving en doen het nog altijd goed in de charts. Just Dance 4 moet daarentegen wel zijn vertrouwde plekje in de top tien afstaan. Overigens zien we ook deze week weer geen enkele Xbox 360-game in de Nederlandse top tien staan, het best verkopende spel voor Microsofts console was afgelopen week Far Cry 3.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (n) The Last of Us – PlayStation 3
2. (1.) FIFA 13 – PlayStation 3
3. (3.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
4. (6.) Assassin’s Creed III – PlayStation 3
5. (5.) Donkey Kong Country Returns – 3DS
6. (9.) Skylanders: Giants – Wii
7. (4) Far Cry 3 – PlayStation 3
8. (n) Animal Crossing: New Leaf – 3DS
9. (-) LEGO City Undercover: The Chase Begins – 3DS
10. (8.) Battlefield 3 – PlayStation 3

  1.   
    Supermario's avatar

    En niet meer als normaal,wat een geweldig spel is het.

  2.   
    mmx's avatar

    Mooie score voor de PS3 🙂

  3.   
    stoneface's avatar

    raar dat xbox er niet bij staat