In de lucht vechten in Pokémon X & Y

Ja, je leest het goed. Vanaf de nieuwe generatie Pokémon kun je niet enkel meer op land en op zee vechten, maar ook in de lucht. Deze gevechten zijn wel enkel mogelijk wanneer je zelf een vliegende Pokémon in je team hebt. Het is nog onduidelijk welke zakmonsters wel en niet in de lucht kunnen vechten. zo laat de trailer hieronder bijvoorbeeld zien dat de spooksoort Haunter ook deel kan nemen aan deze knokpartijen.

Naast deze vliegmodus introduceert Nintendo ook een andere nieuwe vechtmodus. Het gaat hier om de zogenoemde ‘Horde Encounter’. In deze gevechten is het de bedoeling dat je met één Pokémon tegen een hele horde aan Pokémon tegelijk vecht:

Players will need to ensure their Pokémon has moves that can attack multiple Pokémon at once or they may quickly find themselves on the losing end of the battle.
Oftewel hierdoor komt er een hele nieuwe tactische dimensie bij het Pokémon-universum. Kijk hieronder alvast naar een voorproefje van de twee nieuwe modi. Tot slot kunnen we nog een glimps opvangen van drie nieuwe Pokémon, respectievelijk Talonflame, Clauncher en Skrelp.

  1.   
    Rivado's avatar

    Wordt echt een zieke game, misschien ga ik er wel een tweedehands 3DS’je voor aanschaffen…

  2.   
    toqeer's avatar

    ziet er echt vet uit dit gaat echt zo mooi worden op de 3ds,

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Leuke toevoeging lucht gevecht 🙂