Microsoft toont boxart Forza Motorsport 5; definitief ontwerp Xbox One-doosjes

Microsoft heeft vandaag de boxart van Forza Motorsport 5 onthuld. Aangezien de nieuwe Forza Motorsport exclusief voor de Xbox One verschijnt, krijgen we direct het ontwerp van het nieuwe doosje te zien. Onderstaand hoesje zul je straks dus aantreffen in de winkelrekken. Het Xbox-logo is daarmee verplaatst van linksboven naar het midden en in plaats van het doorzichtige felgroen, worden de doosjes nu gekenmerkt door een iets natuurlijkere kleur groen.

Echter, Kinect-spellen zullen waarschijnlijk worden omhuld door een paarskleurig doosje, zoals ook het geval is bij de Xbox 360. Uiteraard zal daarbij ook het logo van Kinect niet ontbreken. Vreemd genoeg ontbreekt deze echter wel op de boxart van Forza Motorsport 5, waardoor de kans groot is dat het geen Kinect zal ondersteunen. Het Xbox Live-logo zal niet meer terugkeren. Deze was ook bij de doosjes van de Xbox 360 al een geruime tijd niet meer te vinden.

Eigenlijk een bevestiging van wat we al dachten. Deze woensdag toonde EA namelijk de boxart van Battlefield 4 en daarmee zagen we direct de doosjes van de PlayStation 4 en de Xbox One. Opvallend was toen al dat beide doosjes hetzelfde formaat hebben. Niet gek, want met de Xbox One stapt nu ook Microsoft over op Blu-ray, waardoor de doosjes iets kleiner van formaat worden.

Kijkend naar de boxart van Forza Motorsport 5, valt vooral het Top Gear-logo onderaan op. Met Forza Motorsport 4 werkten ontwikkelaar Turn 10 Studios en het Britse televisieprogramma al eerder samen, iets wat dus ook bij het zesde deel in de serie wordt gedaan.

Forza Motorsport 5 werd dinsdag tegelijkertijd met de Xbox One aangekondigd. Microsoft maakte bekend dat het hier een launchgame betreft. De nieuwe Xbox ligt hoogstwaarschijnlijk rond de feestdagen (begin november) in de winkels en dus is dan ook de nieuwste Forza op te pikken.

  1.   
    Daan's avatar

    Ik vind dit echt een mooi doosje! Mooier dan de eerder getoonde PS4 doosje, mits die echt is natuurlijk.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Standaard een groene kleur erbij, sinds de XBOX al. Ik vond het toen wel mooi, gif of lamborghini groen. Maar ben er tegenwoordig niet erg wild van…beter hadden ze een andere kleur gegeven. Bv. grijs of zwart – of zelfs metaal is mooi – zoals bij Halo 4 Limited Edition..

    Heb de PS3 doosjes laatste jaren wel mooier gevonden, komt door de Bluray formaat.
    Maar uiteindelijk vind ik dat bijzaak en dus totaal onbelangrijk. 🙂

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Het is niet lelijk, maar ik vond de 360 doosjes wel mooier.

  4.   
    fabiankok's avatar

    Ik vind het persoonlijk niet echt mooie doosjes, maar dat komt puur door de kleur. Had het wel mooi gevonden als de kleur neutraler was geweest (zwart, grijs whatever), nu vloekt het heel erg snel met de boxart van de game.

  5.   
    lassieman's avatar

    Dat wel, maar het valt ook op 😉

  6.   
    pasfab's avatar

    ben ik nu de enige die hier denkt dat de 360 bezitters in de kou worden gezet

  7.   
    mmx's avatar

    Een doosje is best leuk en deze nieuwe lijken verdomt veel op de oude doosjes maar who cares als de games maar goed zijn 🙂

  8.   
    3333/3333's avatar

    De kleur groen is wel iets anders dan bij de 360, deze is donkerder.

    Ziet er wel tof uit.

  9.   
    Majo's avatar

    Elke game met een rode boxart gaat er nu uitzien als een Kerstgame 😛

    Verder wel mooie vormgeving, niet zo neutraal als bij de andere platforms.

  10.   
    Spanky2000's avatar

    Boxart ziet er prima uit.

  11.   
    Darth Kaldie's avatar

    Trailer van de nieuwe Forza ziet er veelbelovend uit. Ben benieuwd of de game zelf er ook zo veelbelovend uitziet…
    Ik verwacht nu wel dat er bij deze game eindelijk normale weersomstandigheden zijn zoals regen of sneeuw. Met de huidige technologie moet dat inmiddels mogelijk zijn…Ook hoop ik dat er nu werkende pit-crews zijn. Als je bij Forza 4 de pit in rijd, staat je auto stil en verder niets. Daarna kan je weer verder racen. Het zou leuk zijn als er nu realistisch benzineverbruik is en dat er tijdens een race banden gewisseld worden.

    Wat ook een mooie toevoeging zou zijn voor deze game is races die langer duren. Nu duren races hooguit een kwartiertje, maar het zou mooi zijn als je nu bijvoorbeeld de 24-uurs race van LeMans of Nurenburg kan rijden met nacht en dagovergangen (wat logisch is bij een 24 uur durende race)…Ik heb Forza altijd mooier gevonden als Gran Turismo, maar ik moet toegeven dat ze bij Gran Turismo wél weersomstandigheden en 24-uurs races hebben.

    Als al deze dingen ook in de nieuwe Forz 5 game komen, zal het voor mij zeker een reden zijn om het spel en de XBOX One aan te schaffen te zijner tijd !

  12.   
    -B9D7L-'s avatar

    Ik vind het maar lelijk. Helemaal die groene kleur. Als het spel maar goed is.