Rift vanaf juni free-to-play

Rift, de MMO van Trion Worlds, zal binnenkort gratis speelbaar zijn. Dit maakt de ontwikkelaar vandaag bekend. Vanaf 12 juni zal de MMO het verplichte abonnement laten vallen en verder gaan als een free-to-play-titel.

Binnenkort zal de complete wereld van Telara dus voor niets te bezoeken zijn en krijgen spelers gratis toegang tot alle huidige en toekomstige updates. Hoewel de game volgens het free-to-play-model gaat werken, zal het abonnement niet geheel verdwijnen. Deze zal namelijk optioneel gaan worden en geeft de gebruiker verschillende voordelen ten opzichte van de spelers die kosteloos spelen. Volgens creatief directeur Bill Fisher zijn ze bij Trion Worlds klaar voor de overgang:

We have been listening to feedback from our players and watching the continuously developing MMO community, and are now ready to launch Rift as a premium free-to-play experience. After taking our time and planning a careful transition; we are very excited to bring an enhanced game experience to everyone, without barriers.
Bij de overgang zal er ook een grotere Rift Store gelanceerd worden, waarin verschillende boosters, mounts en cosmetische items verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast zullen de huidige (maar ook oude) spelers extra beloond worden voor de tijd die ze tot nu toe al in de wereld van Rift hebben doorgebracht.

  1.   
    sthij's avatar

    Net zo als elke Wow killer..

  2.   
    Moon-Hero's avatar

    Heb de beta gespeeld en toen leek het me wel leuk…vond het alleen best een duur spel toen het eenmaal gereleased was en dan ook nog de maandelijkse kosten…

    Meh vond er niet echt veel aan, heb het later nog wel gekocht toen het in de aanbieding was maar het is wel aan de een-tonige kant.

  3.   
    MitchieB's avatar

    en daar gaat de volgende naar free to play zo zie je maar dat het pay to play principe gewoon niet meer werkt enigste reden waarom wow dat nog kan is omdat ze een vaste playerbase hebben.

  4.   
    fabiankok's avatar

    Rift was de laatste grote speler naast WoW met het pay-to-play principe, die nog goed zat met financien. Binnen de MMO-wereld komt dit ook nogal onverwachts. Welkom, maar onverwachts!

  5.   
    huntedjohan's avatar

    heb gelijk de client gedownload en alvast geupdate. heb veel plezier aan rift gehad, en ben gestopt om mn maandlasten te verlagen. nu deze drempel dus weg is ga ik het zeker weer spelen. vind persoonlijk rift de enige mmo die zich kan meten met wow. hoop dat wow ooit ook F2P word, maar dan zit je weer met de vraag ga je rift spelen of wow 😛