Maker BioShock werkt aan nieuwe game

Het oorspronkelijke BioShock was in 2007 een absolute mijlpaal in de geschiedenis van games. De wereld van de game, het verhaal en de wijze waarop je als speler in de krochten van Rapture werd geleid, wisten vrijwel overal lof te oogsten. Het daarop volgende BioShock 2 werd meer gezien als een slap aftreksel van het origineel, een BioShock 1.5 zo je wilt, en twee maanden geleden mochten we kennismaken met BioShock Infinite. “Het enige echte vervolg,” volgens onze wijze Peter.

Of BioShock Infinite ook het slotstuk zal worden van de franchise is nog onduidelijk. Wat we sinds vandaag echter wel weten, is dat de schepper van de games, Ken Levine, bezig is met een nieuw project. Levine, de mede-oprichter en creative director van ontwikkelaar Irrational Games, meldde vandaag op Twitter dat hij bezig was met het schrijven van een nieuwe game.

Volgens Levine is hetgeen waarmee hij bezig is “something else.” We kunnen slechts gissen naar wat dat inhoudt, hoewel hij even later ook aangaf wat zijn inspiratie is tijdens het schrijven. Onder andere de befaamde tv-serie Mad Men, het regisseursduo de gebroeders Coen, Stanley Kubrick en Steven Soderbergh spoken volgens een tweet momenteel rond in het hoofd van Levine.

Hoop jij op een nieuwe BioShock, of iets compleet anders?

 1.   
  Tom 2.0's avatar

  Ja persoonlijk zou ik het een beetje vergezocht gaan vinden als ze weer een verloren stad (bijvoorbeeld een stad in de woestijn ofzo) creëren. Dat geintje kennen we onderhand. Dus doe maar een nieuwe IP?

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Ik hoop dat die bioshock voor vita aan het maken is nu dat wou die gaan doen, maar de financiering zat nog niet mee.

 3.   
  Moon-Hero's avatar

  Nice.

 4.   
  Houserz's avatar

  Ik hoop dat ze wat beters maken dan infinite want dat vond ik toch wel de teleurstelling van het jaar.
  Het was gewoon een stap achteruit als je kijkt naar bioshiock 1 (2 was bagger)
  Er zit gewoon zo weinig in, het verhaal is oke, maar waar zijn mn perks en mn toffe zichtbaar geupgrade wapens etc etc.

  jammer