Examenhulp: de examens van dinsdag 14 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Muziek (VMBO)

The Visitor (2007)
Film van Thomas McCarthy met onder andere Richard Jenkins, Haaz Sleiman en Danai Gurira.
Economieprofessor en eenzame weduwnaar Walter Vale reist naar New York om een conferentie bij te wonen. Daar aangekomen treft hij in zijn appartement twee illegale immigranten aan, Tarek en Zainab. Hoewel hij ze in eerste instantie de deur wijst, besluit hij hen bij nader inzien tijdelijk onderdak te bieden. Ondanks alle verschillen delen de drie huisgenoten een passie voor muziek. Geheel onverwachts krijgt Walter weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met het stel sluit, maar dan wordt Tarek opgepakt.

Helaas kunnen we jullie niet via het kijken van een film noten leren lezen of een gevoel voor ritme aanleren. We kunnen echter wel tonen hoe belangrijk muziek in je leven kan zijn en hopelijk inspireren we jullie hiermee om nog even wat extra voor de het examen te oefenen.

Tekenen, Handenarbeid en textiele werkvormen (HAVO)

Art & Copy (2009)
Film van Doug Pray met onder andere Lee Clow, Hal Riney en Mary Wells.
Doug Pray neemt een kijkje binnen de wereld van de Amerikaanse reclame-industrie. Hoewel reclames niet een erg goede reputatie hebben en eerder vervelend dan mooi worden gevonden, kan er in deze industrie wel veel creativiteit gevonden worden. Art & Copy zet niet het geld met de artistieke waarde van reclame maken in de spotlight. Discussies over het zijn van een creatief persoon barsten los vele verschillende filosofieën komen voorbij.

Creatief zijn is niet altijd even makkelijk, toch ga je dit op je examen wel nodig hebben. Laat je daarom inspireren door de verhalen van de creativiteit die in de reclame-industrie rond gaat. Art & Copy leert je wat over creatief zijn, maar geeft tegelijkertijd ook een mooie kijkje binnen een industrie waar je dagelijks mee te maken hebt.

Morgen zijn we weer terug met adviezen voor de vakken Filosofie en Kunst. Tot morgen!

Lees natuurlijk ook de examenhulp op GamesNET om tips over games te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren