DreamWorks bezig met nieuwe franchise rond Chinese boekenserie

Afgelopen vrijdag kondigde Jeffrey Katzenberg, CEO van DreamWorks Animation, in Beijing een nieuw project aan. De animatiestudio gaat aan de slag met de populaire Chinese boekenserie Tibet Code. De serie wordt geprezen door de historische accuraatheid en beklemmende verhalen. De gelijknamige film volgt de avonturen van twee mannen die op jacht zijn naar Tibetaanse schatten, maar op reis veel meer dan dat ontdekken.

De serie bestaat op dit moment al uit acht boeken en is nog niet beëindigd. Dit geeft de studio genoeg stof om een geheel nieuwe filmfranchise te beginnen en DreamWorks zelf beaamt dit dan ook. Het bedrijf ziet veel potentie in Tibet Code en denkt dat het grote kans heeft om een blockbuster franchise te worden.

De eerste film wordt gemaakt door Oriental DreamWorks, die ook druk bezig is met Kung Fu Panda 3, en zal waarschijnlijk in 2015 of 2016 verschijnen. Het is wel merkwaardig dan een Chinees bedrijf aan een Tibetaans georiënteerde film werkt, want de contacten tussen beide Aziatische volken verloopt natuurlijk op zijn zachts gezegd niet erg goed. Op de persconferentie was echter Han Sanping, voorzitter van het grote China Film Group, aanwezig en hierdoor lijkt het er op dat problemen rondom dit vraagstuk niet zullen spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren