Ontwikkelaar L.A. Noire moet mogelijk de deuren sluiten

Meerdere bronnen melden dat ontwikkelaar Team Bondi, bekend van L.A. Noire, op het punt staat om haar deuren te sluiten. De reden hiervoor is dat men geen nieuwe uitgever kon vinden voor het nieuwe project ‘Whore of the Orient’. De studio moet formeel nog gesloten worden, maar volgens de berichten hebben diverse stafleden Team Bondi al verlaten.

Overigens hoeft het doek niet definitief te vallen voor Team Bondi en Whore of the Orient. Mocht er nog een geldschieter gevonden worden die wel wat in de game ziet, dan is het mogelijk dat de ontwikkelstudio weer tot leven komt en nieuwe medewerkers gaat aantrekken. Maar voorlopig staan de activiteiten van Team Bondi op een bijzonder laag pitje.

 1.   
  Verluci's avatar

  Doodzonde, en vreemd dat ze geen uitgever konden aantrekken. Ze hebben met hun vorige game toch wel bewezen dat ze het kunnen.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zelf vond ik het spel niet leuk maar wel mooi wat ze gemaakt heb, dus wel jammer als ze de deuren moet sluiten.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Team Bondi sloot toch al in 2011? KMM nam destijds een groot deel van het personeel over, en dat is ook waar deze game in ontwikkeling was.

  Los daarvan: niet echt verrassend. De ontwikkeling van LA Noire was vreselijk chaotisch. Zonder de invloed van Rockstar hadden ze het nooit tot een succes weten te brengen. Ik had het eerder verrassend gevonden als ze wél een uitgever hadden gevonden die zijn vingers er aan had willen branden… 😳

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Eerst uitgever THQ, dan Capcom die misschien games moet weghalen en nu ontwikkelaar Team Bondi.

  Darksiders, Red Faction, Capcom games en Project Whore of the Orient.

  Wat is het volgende dat op de stapel beland? De Activision film games?

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Snap wel dat geen ontwikkelaar zich er meer wil proberen met die projecten van hun L.A Noire is door rockstar goed gekomen anders was het vreselijk slecht geworden.

 6.   
  D_Dog's avatar

  Zonde, thats all I can say. Vond LA Noire een aardige game, maar er kon zoveel meer mee gedaan worden. En dan heb ik het hier voornamelijk over de open wereld die men voorschotelde.