Nieuwe Alice-game kan er komen als EA interesse heeft

American McGee en het team van Spicy Horse zijn helemaal klaar voor een nieuwe Alice-game. De bal ligt spoedig bij Electronic Arts.

Ontwikkelaar Spicy Horse is niet van plan om weer een AAA-release te maken zoals de vorige titels. In plaats daarvan willen ze via Kickstarter een online, coöperatieve game ontwikkelen met user-generated content en cross-platform play. Het enige wat EA hoeft te doen is de rechten overdragen aan Spicy Horse, zodat ze ermee aan de slag kunnen.

Het idee is om een soort ‘Alice in Otherland’ te creëren. De game moet zich af gaan spelen in Londen, waar Alice wordt opgezogen in de mentale werelden van mensen die ze onderweg tegenkomt. Alice kan haar eigen krachten gebruiken om te bepalen of ze mensen wil schaden of helpen. De straten van Londen worden op deze manier portalen naar duizenden verschillende verhalen, als het aan Spicy Horse ligt.

De ontwikkelaar gaat binnenkort bij EA op bezoek om hun idee voor Alice 3 te pitchen. Aan EA de zware taak om te beslissen of ze de ontwikkelaar groen licht gaan geven…

  1.   
    pandatomor's avatar

    Als EA het moet gaan beslissen, dan stopt het verhaal bij een idee voor een game. Zeker als er al geen multiplayer in zit.