Gamescom voegt bedrijven bij beurscommissie; onder meer Crytek en LG

LG Electronics, Crytek, AK tronic en Bigben Interactive: alle vier spelers in de elektronische entertainmentmarkt. Maar wat hebben deze bedrijven gemeen? Alle vier de bedrijven zijn recentelijk toegetreden tot de zogenaamde ‘Gamescom Beirat’, de adviesraad achter de beurscommissie van Gamescom. De toetreding van de vier nieuwe bedrijven werd bekend gemaakt in een persmededeling op de officiële Facebook-pagina.

Samen de Gamescom tot een succes brengen, dat is wat de adviesraad al sinds de oprichting in 2009 doet. De vier nieuwe bedrijven beslissen nu dus mee over praktische kwesties in het organiseren van de gamebeurs.

De Gamescom zal ook in 2013 weer een beurs worden waar talloze uitgevers en ontwikkelaars hun games ten toon kunnen stellen. Sowieso zijn de bedrijven die zich tot de BIU (Bundesverbandes Interaktive Unterhaltungssoftware) rekenen aanwezig, zo liet de beurscommissie weten. Onder de BIU-bedrijven vallen ook namen als Microsoft en Nintendo, die vorig jaar af lieten weten en niet aanwezig waren op de beurs. Dat de bedrijven dit jaar wél aanwezig zullen zijn, staat vooralsnog niet zwart op wit, maar door deze aankondiging op Facebook lijkt het idee al erg aannemelijk.

  1.   
    ronineter's avatar

    Cool, houd ik zeker in de gaten!

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik hoop dat Nintendo en Microsoft dit jaar weer terug komen na een afwezigheid in 2012. Het zal erg vet zijn als de PS4 en de next-gen Xbox beide speelbaar zijn op Gamescom! 🙂