Nieuwe game van Double Fine heet Broken Age

Het nieuwe point-and-click-avontuur van Double Fine Productions heeft een definitieve naam gekregen: Broken Age. Eerder stond de game bekend onder de naam ‘Double Fine Adventure’ en later ontving het de werktitel ‘Reds’.

Ook is er een omschrijving van de game op de website verschenen, waaruit we het volgende kunnen opmaken: in de game wordt het verhaal van een jongen en meisje in een parallel universum verteld. Het meisje wordt door haar dorpsgenoten opgeofferd aan een vreselijk monster, terwijl de jongen in een ruimteschip maar een saai leven leidt. Waar het meisje besluit terug te vechten, gaat de jongen juist op zoek naar het avontuur. De officiële omschrijving luidt als volgt:

Broken Age is a point-and-click adventure telling the stories of a young boy and girl leading parallel lives. The girl has been chosen by her village to be sacrificed to a terrible monster–but she decides to fight back. Meanwhile, a boy on a spaceship is living a solitary life under the care of a motherly computer, but he wants to break free to lead adventures and do good in the world. Adventures ensue.
Double Fine heeft voor de ontwikkeling van Broken Age de hulp van Kickstarter ingeroepen. Via dit platform kan er geld gedoneerd worden aan een project. Het doel van Double Fine was om 400.000 Amerikaanse dollars op te halen, terwijl er uiteindelijk 3,3 miljoen dollar bij elkaar is geharkt. Zo’n 2,9 miljoen meer dan dat daadwerkelijk nodig was.

De game verschijnt voor Windows, Mac en Linux en is nu te pre-orderen op de website van Broken Age. De releasedatum is echter nog niet bekend, maar we verwachten dat Broken Age dit jaar nog zou moeten verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren