Nintendo verklaart afwezigheid online modus Nintendo Land

Nintendo Land biedt, ondanks zijn offline multiplayer modus, geen online mogelijkheden. Dat is natuurlijk geen nieuws. De reden voor het ontbreken van deze modus daarentegen wel. In een interview met IGN verklaarde de hoofdontwikkelaar van Nintendo Land, Takayuki Shimamury, dan ook eindelijk waarom er geen online modus in zijn game zit. Volgens Shimamuri is het veel vermakelijker om een aantal spelers met verschillende rollen te hebben in één huiskamer tijdens een minigame:

With the GamePad, it’s now much more fun to have players carry out different roles in the same space. One of the themes we paid attention to during development was how fun it is for you and your friends to talk with each other while playing, so the game is balanced based on the concept that the group of people involved is all interacting with each other at once. As a result, we did not consider online-based multiplayer for Nintendo Land.
Shimamuri verklaart dat hij het vooral belangrijk vond om de charme van het spel over te brengen. Een online-optie was daarvoor volgens hem niet nodig:
The biggest mission of Nintendo Land development was to bring across the charms of this new game structure involving a large TV screen and a smaller GamePad in your hand.
Vind jij het ontbreken van een online modus in Nintendo Land een groot gemis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  1.   
    ckerigon's avatar

    Mee eens.

  2.   
    lassieman's avatar

    Ze hadden het er wel in kunnen stoppen, dan kunnen mensen zelf zien wat ze liever hebben. Niet iedereen heeft altijd zin om met iedereen in de huiskamer een spelletje te spelen. Dan is het ook wel makkelijk om via internet te gamen.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Volledig mee eens.

    Bijna alles moet tegenwoordig online, blij dat niet iedereen aan die onzin mee doet.