Square Enix sluit remake Final Fantasy VII vooralsnog uit

Er zal voorlopig geen remake van de PSOne-klassieker Final Fantasy VII worden geproduceerd. Yoichi Wada, CEO van Square Enix, is van mening dat er eerst een nieuw avontuur in de franchise moet verschijnen die de klassieker van weleer kwalitatief weet te overtreffen.

Wada geeft met deze opmerking min of meer aan dat de Final Fantasy-games van de huidige generatie kwalitatief onder de maat blijven. De CEO is van mening dat een remake van de klassieke RPG op dit moment de franchise enorme schade zou kunnen berokkenen.

Final Fantasy VII verscheen in 1997 voor de PSOne en was een enorm succes. De game bracht het RPG-genre bij het grote publiek. Hoewel er een film (Advent Children) en een PSP-game (Crisis Core) op basis van de succesvolle RPG verscheen, is een remake er vooralsnog niet van gekomen. Zoals het er nu naar uitziet gaat het dus ook nog even niet gebeuren. Dit jaar mogen we van Square Enix overigens nog wel Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en Final Fantasy X HD verwachten.

 1.   
  Verluci's avatar

  Het is wachten op FF C

 2.   
  squidgyboy's avatar

  neee , dat is slecht nieuws. ze hebben ons in 2006 lekker gemaakt met een filmpje … en nu zetten ze niet door…. 😥

 3.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Zo, dat eindeloze gerucht kan ook weer de wereld uit! Waarom ze de geupgrade versie van de technical demo aan het einde van Crisis Core gepleurd hebben mag Joost weten. FF vs XIII, of wat voor een hoopje het op dit moment mag zijn kunnen ze ook ergens stoppen waar het zonnetje niet schijnt. Ze hadden dat spel gewoon nog lang niet moeten aankondigen.
  Het spel zal vast wel vet zijn, er vanuit gaand dat het ooit nog eens uitkomt, maar Square Enix komt de laatste aantal jaren bij mij echt over als een stelletje klunzen. Kingdom Hears 2 en FFXII waren super sexy, maar de Final Fantasy XIII’s zijn in mijn ogen één grote flop en XIV is ook alles behalve een succes geweest.

  …Ik mis Squaresoft.

 4.   
  pindanootje91's avatar

  X HD… Hehe… i