Blizzard: eSports heeft UFC-achtige shows nodig

Met het toenemende aantal websites dat games live streamt en mogelijkheden om in een game andere online wedstrijden te bekijken, kunnen we wel stellen dat eSports ‘booming’ is. Zeker in een land als Zuid-Korea is het ongekend populair, maar volgens ontwikkelaar Blizzard is het ook zeker mogelijk om eSports in het westen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Volgens Chris Sigaty, design production chief van StarCraft 2, moet er nog wel veel gebeuren. Meer eSports op tv uitzenden is één ding, maar het gaat ook om de manier van presentatie. Daarbij zou veel te leren zijn van het zeer populaire UFC. In de serie The Ultimate Fighter worden twaalf professionele MMA-vechters een jaar lang in een huis in Las Vegas gestopt en door tv-ploegen gevolgd tijdens hun strijd om een UFC-contract te verdienen. Volgens Sigaty kan eSports hier zeker wat mee:

Getting these fighters together in a house and watching them learning their martial arts and trials they have to go through to get to their fight, to make it to number one, that sort of programming, people would eat it up about a pro-gamer and StarCraft 2 or whatever. That I think ultimately would be where we would see the really significant tip.
Is er echter wel voldoende behoefte aan eSports in het westen? Of gaan gamers in Europa en Amerika liever vooral lekker zelf gamen?

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Als er leuke toernooien live te volgen zijn op internet wil ik die gerust kijken vind altijd wel leuk om te zien hoe andere het doen.
    Dus hoe eerder het hier meer komt hoe beter.