Microsoft Points omrekening naar Japanse Yen onrechtvaardig

In een tweet van de Japanse ontwikkelaar Hiro Maruyama vertelt hij ons waarom developers in het land van de rijzende zon voorzichtig zijn met het maken van Xbox Live Arcade games.

A strong yen and a weak dollar is very damaging to us because XBLA and DLC are ‘export products.’ That’s why Japanese developers avoid making games for Xbox 360. When we released Strania on XBLA, the rate was ¥80 per dollar. If Japanese people buy our game in MSP, we receive in dollars.
Wat Maruyama hier bedoelt, is dat als men in Amerika een Arcade game koopt van 1600 MS Points, men twintig dollar betaalt. In Japan betaalt men voor hetzelfde aantal MS Points zo’n vijfentwintig dollar, wat natuurlijk niet eerlijk is.

Waarschijnlijk is dit niet de enige reden waarom Japanse ontwikkelaars zo weinig games voortbrengen op het platform van Microsoft. De console is überhaupt niet populair te noemen in Japan.

  1.   
    Tadao's avatar

    Net zoals steam en de pond van tijd tot tijd, of dat games in Engeland duurder zijn dan in Nederland, en in Nederland weer duurder dan in Amerika? (We betalen vaak ongeveer dezelfde nummers maar onze nummers hebben nog steeds meer waarde)

  2.   
    See4urSelf's avatar

    En maar gek vinden dat heel Xbox daar niet aanslaat.

  3.   
    NoFearz's avatar

    Hier betalen we ook meer, maar dat wordt niet door de koers bepaald.

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat zal echt niet de hoofdreden zijn waarom Xbox in Japan niet aanslaat. Wij betalen eenmaal ook meer, dan zou bijv.Steam hier ook nooit aangeslagen zijn. Japan heeft eenmaal een ander cultuur, en de games wat ze daar spelen komen amper uit op een Xbox.
    Het is vaker jammer dat vele prijzen van elkaar verschillen. Maar daarin tegen heeft het ook te maken wat men verdient gemiddeld in een land. America is alles goedkoper, maar de meeste lopen wel rond met een verotte gebid of hebben verzekerings problemen….

  5.   
    Goldcobra's avatar

    Achja, het blijft natuurlijk een gedoe met al die verschillende muntsoorten… Snap btw wel dat ze er niet zo blij mee zijn in Japan