Vanavond op TV: Das Boot en Jaws

Het is vanavond waarlijk genieten voor de echte filmliefhebber. Op TV draaien namelijk twee absolute toppers, die elke zichzelf respecterende movie buff gezien dient te hebben. Twee toppers die een overkoepelend thema hebben: de zee, en de gevaren die die grauwgrijze leegte verbergt voor de buitenwereld.

In Das Boot duiken we als eerste in het diepe sop. In deze klassieker wordt het verhaal van de bemanning van een Duitse U-boot, een onderzeeër, verteld ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Das Boot bevat alles waar je als liefhebber naar zoekt in een goede film. De bemanningsleden hebben het niet gemakkelijk wanneer ze wekenlang onder de zeespiegel zitten. Er heerst soms verveling, maar dan wordt het plotseling spannend, doodsangst, maar dan breekt de sfeer weer open door een grap. Vanavond op RTL 7, 20:30 – 00:40. De film is een lange zit, maar voor dat geduld wordt je ook zeker beloond.

En mocht je middernacht nog weing behoefte aan slaap te hebben, kan je natuurlijk ook gewoon op RTL 7 blijven kijken. Van 00:40 – 02:55 draait namelijk ook Jaws op TV, de film waarmee Steven Spielberg wereldberoemd werd als regisseur en die aanzet gaf toch een prachtige carrière.

Waar kijk jij vanavond naar?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren