Film rondom schandaal Lance Armstrong in de maak

De val van een van de bekendste wielrenners en sporters aller tijden, Lance Armstrong, werd gisteren werkelijkheid toen Armstrong zelf in een interview met Oprah een bekentenis aflegde over zijn epo-gebruik. De definitieve bevestiging van het gebruik van de stimulerende drugs hebben een geheel nieuwe draai gegeven aan de productie van een film rondom de wielrenner.

Het idee van een film rondom Lance Armstrong waart namelijk al enkele jaren rond in Hollywood, waarbij verschillende keren Matt Damon en Jake Gyllenhaal als mogelijke namen gekoppeld werden aan het project. Met de definitieve bekentenis is er echter een schaduwzijde aan het verhaal van de voorheen succesvolle (de titels zijn reeds afgepakt) Armstrong.

De film die dan ook over Armstrong zal worden gemaakt, zal zich focussen op deze duistere zijde van de gevallen sporter. Studio’s Paramount en Bad Robot (van J.J. Abrams en Bryan Burk) hebben namelijk naar verluidt de filmrechten vergaard van het aankomende boek van auteur Juliet Macur getiteld Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong, die het dopingschandaal zal bespreken.

Zou jij een film willen kijken over het schandaal rondom Lance Armstrong?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren