Scott Henson wordt directeur van Fable-ontwikkelaar Lionhead

Ontwikkelaar Rare loopt langzaam leeg. Eerder vandaag wisten we jullie al te melden dat Microsofts nieuwe studio in Londen geleid zal worden door Lee Schuneman, die de afgelopen 16 jaar werkzaam was bij Rare. Nu heeft Microsoft onthuld dat Lionhead, de ontwikkelaar die vooral faam maakte met de Fable-franchise, een nieuwe directeur heeft gekregen: Scott Henson, voormalig studiomanager van Rare.

Henson is al 18 jaar actief in de game-industrie en heeft dus al heel wat ervaring. Ook Roger Walkden wordt werkzaam bij Lionhead; hij zal de rol van personeelsleider vervullen. Walkden was eerder vicepresident van marketing bij Activision en ook het Europese hoofd van business development bij EA’s Origin.

Lionhead heeft er dus twee nieuwe veteranen bij en dat geeft, na het vertrek van Peter Molyneux, hoop voor de toekomst. De enige vraag die ons nu nog rest is: waar gaat Lionhead ons in de toekomst mee verrassen? We hopen spoedig antwoord te kunnen geven op die vraag.

 1.   
  Tom 2.0's avatar

  Volgens mij ben ik de enige, maar ik heb me vroeger ontzettend vermaakt met ”The Movies”, wat ook van Lionhead was. Daar zouden ze wel eens een opvolger voor mogen maken.

 2.   
  See4urSelf's avatar

  ”tgtom1994″ schreef, "Volgens mij ben ik de enige, maar ik heb me vroeger ontzettend vermaakt met ”The Movies”, wat ook van Lionhead was. Daar zouden ze wel eens een opvolger voor mogen maken."

  Nooit gespeeld helaas. Wel was Black & White ook fantastisch, eveneens van hun als ik me het niet verkeerd herinnering. Wel goed dat de studio nu wat kwaliteit in huis haalt. EA en Activision. Die gast heeft heel wat ervaring. Wel moet er gezegd worden dat hij deze functie eerder nog niet gehad heeft. In ieder geval; succes heren!

 3.   
  Fox's avatar

  Ik hoop echt op een Black&White 3. Of een goed vervolg op fable the lost chapters.

 4.   
  ShadyXL's avatar

  Maak alsjeblieft een nieuwe Fable, maar niet zo een als Fable 3. Fable 3 vond ik echt stukken minder dan TLC :[ (Fable 2 niet gespeeld helaas)

 5.   
  M@tthijs's avatar

  ”tgtom1994″ schreef, "Volgens mij ben ik de enige, maar ik heb me vroeger ontzettend vermaakt met ”The Movies”, wat ook van Lionhead was. Daar zouden ze wel eens een opvolger voor mogen maken."

  Je bent zeker niet de enige hoor, ik vermaakte me er ook kostelijk mee! Ik betwijfel echter of er ooit nog een sequel zal komen. 🙁