CrewGrounds: Naar welke game kijk jij het meest uit in 2013?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Naar welke game kijk jij het meest uit in 2013?

Caron Peeters
Grand Theft Auto V
Tja, dit lijkt me een typische no-brainer, hoewel The Last of Us, SimCity en natuurlijk Telltale’s The Walking Dead Season 2 op de voet volgen. Maar GTA V dus. Hoewel Vice City mijn favoriete Grand Theft Auto-game is, vond ik de wereld van opvolger San Andreas de leukste om van onder tot boven te exploreren. Grand Theft Auto V brengt ons terug naar Los Santos, maar aan de vele screenshots te zien kunnen we ook in de uitgestrekte natuurgebieden daarbuiten weer van alles ontdekken. En dat is toch waar de Grand Theft Auto-serie voor mij voor staat: een enorme wereld om je helemaal in onder te dompelen, een enorme wereld waar alles mag en niets te gek is, een enorme wereld waar ik al mijn heimelijke genoegens ongestraft kan botvieren. Is het al zover?

Peter Bouwman
Grand Theft Auto V
Ja, het is een cliché en ik wou zo graag dat ik iets anders kon zeggen, maar GTA blijft altijd zo’n sterke game! Ik ben erg voor de richting die Rockstar heeft gekozen met GTA IV en ik hoop dan ook dat ze die lijn zullen voortzetten. Overigens wordt GTA V op de voet gevolgd door Bioshock: Infinite, een game waar ik ook enorm naar uitkijk. Maar eigenlijk kijk ik het meeste uit naar de E3, want dan worden eindelijk de nieuwe consoles aangekondigd! En daar heb ik het meeste zin in!

Michiel Brunsveld
The Last of Us
GTA V wordt geweldig, BioShock: Infinite mogelijk mijn GOTY van 2013… en toch kijk ik het meeste uit naar The Last of Us. Pure nieuwsgierigheid. Ik vertrouw blind op Rockstar en Irrational Games om toppers af te leveren, dat komt wel goed, maar ik ben zo benieuwd naar The Last of Us. Naughty Dog is een topontwikkelaar en heeft zich de afgelopen jaren met de Uncharted-games wederom bewezen, juist daarom zijn de verwachtingen zo hooggespannen. Dit kan de emotionele thriller/horror worden waar ik vooraf bij Dead Island zo op hoopte. Come on Naughty Dog, blow us away!

Wester Wagenaar
Anders, namelijk…
Ni no Kuni! Ja ja, binnen de crew is het al een meer dan bekend gegeven dat deze jongeman ongelooflijk veel zin heeft in die kleurrijke Japanse RPG met die gekke naam. En wat heb ik toch een mazzel: waar games als GTA V en The Last of Us pas eind dit jaar uit worden gebracht, verschijnt Ni no Kuni: Wrath of the White Witch al begin februari. De game een heerlijk spel noemen is zelfs een understatement, want let op mijn woorden: dit wordt dé JRPG van het jaar.

Tom Gudde
The Last of Us
Geloof het of niet, maar de eerste gameplay-beelden van deze game waren voor mij de reden om na lang twijfelen een Playstation 3 te kopen. Nog nooit zag ik zulke realistische personages in beeld lopen, die reageren op jouw keuzes zoals een echt mens dat zou doen. Daarbij ben ik een groot fan van (de inmiddels uitgespeelde) Uncharted-serie en ik heb ook het volle vertrouwen dat Naughty Dog met deze game de lat voor survival games ongekend hoog gaat leggen.

Leon Kempers
Grand Theft Auto V
Ik heb ontzettend lang zitten twijfelen over mijn antwoord op deze vraag, maar uiteindelijk heb ik toch voor GTA V gekozen. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat ik ook ontzettend uitkijk naar The Last of Us; Uncharted is immers nog steeds mijn favoriete franchise. Toch blijft de release van een GTA-game zeldzaam en dat is de reden waarom ik voor deze titel heb gekozen. Ik kan niet wachten om eindelijk weer eens los te gaan in een grootse open wereld zoals alleen Rockstar die kan maken. De lente van 2013 lijkt helaas nog zo ver weg…

 1.   
  mmx's avatar

  GTA5 crysis3 Bioschock infinite etcc etcc 🙂

 2.   
  Gunrunner120's avatar

  haha wester altijd wel bij japanners blijven he 😉

 3.   
  triggermike's avatar

  maar allee mannen, vergeten jullie niet een game !!!

  Forget the guns in GTA 5, ASSEMBLE THE LEGIONS!!!!!!!!!!!!

  Total war: ROME II !!! 8)

 4.   
  Supermario's avatar

  Watch dogs GTA5

 5.   
  Vinniel's avatar

  Ik mis hier een Starcraft II: Heart of the Swarm en natuurlijk ook Company of Heroes 2. Of zijn pc gamers gewoon onderbezet bij Gnet? Of is het RTS genre niet meer zo populair als ik dacht?

 6.   
  Petor's avatar

  Vinniel schreef, "Ik mis hier een Starcraft II: Heart of the Swarm en natuurlijk ook Company of Heroes 2. Of zijn pc gamers gewoon onderbezet bij Gnet? Of is het RTS genre niet meer zo populair als ik dacht?"

  Nee hoor, onze Wouter zal ongetwijfeld CoH2 op zijn lijstje hebben, maar in Crewgrounds maken we een selectie van een aantal redacteuren die reageren. Vandaar 🙂

 7.   
  toqeer's avatar

  the last of us bioshock infinite castlevania the lords of shadow 2 castlevania mirror of fate
  te veel games om op te noemen niet dat ik ze allemaal ga kopen 😛

 8.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Ik heb toch het meest zin in TES online 🙂

 9.   
  Elbereth's avatar

  Bioshock infinite, zeker weten. Kijk ik al een hele tijd naar uit.

 10.   
  Goldcobra's avatar

  Voor mij worden het GTA V, Crysis 3, BioShock Infinite, en natuurlijk (als ‘ie dit jaar uit komt, wat ik wel verwacht) Battlefield 4. Misschien komt er ook nog wel een AC’tje bij, aangezien er tot nu toe ieder jaar een nieuwe is uitgekomen? En, nu het eindelijk kan (ben een PS3 gamer) ga ik de Skyrim DLC’s. The Last of Us ga ik nog wel even een nachtje over slapen. En ohja, kijkt niemand uit naar Tomb Raider?

  Edit: Oh en Watch_Dogs natuurlijk 😀

 11.   
  Eichmann's avatar

  GTA 5 , Watch Dogs , Last of Us , Sim City.
  En evt een nieuwe Assassin’s Creed? hoop het.

 12.   
  fdennis's avatar

  Gta 5 > Watch Dogs > Bioshock > Tomb Raider > Ni No kuni.

 13.   
  ShadyXL's avatar

  De game waar ik het meest naar uitkijk is Watch_Dogs.

 14.   
  FishHookz's avatar

  Gears of War Judgement 😉