Ontwikkelaar Metal Gear Rising doet graag nog een spin-off

De Metal Gear-franchise draait voor het grootste deel om Snake. Diverse Snakes, zowel oud als jong en met of zonder ooglap, houden fans al 25 jaar tevreden. Ook zijn er vele spin-offs verschenen, waarvan Metal Gear Rising: Revengeance deel uitmaakt die op 22 februari in de winkels moet liggen.

Rising, met in de hoofdrol Raiden, ligt dus nog niet in de winkel, maar ontwikkelaar Platinum Games ziet nu al graag een nieuwe spin-off met mogelijk weer Raiden als protagonist.

In Rising, we got to see Raiden grow as a character and develop as a person, Beyond that, within the Metal Gear universe there are a lot of characters and stories. Within that we were able to show the value of the universe and expand on it. We were able to prove we can create branches to explain more deep stories within the universe.
Yuki Korekado, creative producer bij Kojima Productions en Atsushi Inaba, director bij Platinum Games, spreken ze van een ontwikkelende en groeiende Raiden. Er valt genoeg te vertellen binnen de reeks, omdat er verscheidene grote personages zijn die hun eigen verhaal hebben. Beide bedrijven hadden daarom de mogelijkheid meer van het universum te laten zien en dit uit te breiden. Met een spin-off als Metal Gear Rising: Revengeance kan er dus meer worden uitgelegd in de serie.
I really think I was able to see Raiden grow independently and strong as a character and as a man. To be part of that was an honor.
Inaba vertelt dat hij Raiden als individueel persoon neer kon zetten in een game en hem sterk als karakter en man kon plaatsen. Het is voor de ontwikkelaar een eer en als Kojima Productions nog een spin-off wil zien, gaan ze dit bij Platinum niet uit de weg.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zou graag willen weten wat Raiden allemaal deed toe hij op zich eigen was in de game Metal Gear Solid 4.
  Laat de speler de andere kant zien van mgs4 en wat Raiden allemaal deed in de schaduwen van Snake.
  Dan kunnen we zelf ook meteen de badass bos gevechten meemaken die we zagen in de cutscenes zoals het vechten van Vamp de de Gekkos.

 2.   
  firehopper211's avatar

  Misschien eventueel een prequel verhaal lijn met Gray Fox?…. 🙂