Black Ops II verkoopt 14 procent minder ten opzichte van Modern Warfare 3

Een miljard dollar, dat is het bedrag dat Call of Duty: Black Ops II al op zijn minst heeft opgebracht aan Activision. Laten we eerlijk zijn, dat is een waanzinnig getal waar veel uitgevers hun schoonmoeder en pinkje voor zouden willen inruilen.Toch lijkt het spel het op verkoopvlak uiteindelijk onder te moeten doen voor Call of Duty: Modern Warfare 3.

De vorige game in de reeks verscheen enkele dagen eerder dan Black Ops II deed in de maand november, maar haalde wel een miljard dollar op ‘voor’ Thanksgiving. Bij Call of Duty: Black Ops II was het wachten op de speciale acties rond de Amerikaanse feestdag voor het recordbedrag van Infinity Ward’s game gehaald werd. Op het moment heeft Black Ops II reeds 7,4 spellen verkocht, terwijl Modern Warfare 3 het toen met 8,8 miljoen verkochte exemplaren toch een stuk beter deed.

Wat denken jullie? Is de populariteit van de reeks stilletjes aan het dalen? Spreekt de futuristische setting minder spelers aan? Of moet er gewoon niet gezeurd worden over wat procenten wanneer een spel nog steeds dit soort hoge verkoopcijfers oplevert?

 1.   
  iforczz's avatar

  Van Modern Warfare 3 werd volgens mij ook meer verwacht dan van Black Ops 2

 2.   
  mmx's avatar

  Spreekt de futuristische setting minder spelers aan?

  Ik vind de oudere games met duitsers etc veel leuker dan de post moderne setting ๐Ÿ˜›

 3.   
  Fox's avatar

  Persoonlijk vind ik dat CoD nu wel mag dood gaan.. Ze hebben nu toch eigenlijk al alles gedaan wat ze binnen hun straatje konden doen. Dus waarom zouden ze door moeten gaan?

 4.   
  GENERAL_DS's avatar

  Ik geniet er nog wel van ๐Ÿ˜€

 5.   
  xColdNight's avatar

  Ik verwachtte juist meer van Black Ops 2 dan dat ik van MW3 deed.. Maar goed, MW3 heeft ook wel verbazingwekkend veel opgebracht.. Ik heb zelf 65 euro meer uitgegeven aan Black Ops 2 dan aan MW3. Het kan zijn dat MW3 juist slecht is gevallen waardoor minder mensen BO2 zijn gaan kopen.. Ik stop er na deze CoD denk ik wel mee, verwacht niet dat het ooit leuker zal worden dan CoD4 en Black ops..

 6.   
  stoneface's avatar

  black ops gaat het nog wel beter doen want ik mag hem pas kopen na de examens , en kerst moet ook nog komen…

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En toch vind ik Black Ops II vele malen better dan Modern Warfare 3.
  Mischien omdat het nu eens een keer een andere setting is, inplaats van again nog een WWII of in de Moderne tijd. 8)

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Op het moment heeft Black Ops II reeds 7,4 spellen verkocht, terwijl Modern Warfare 3 het toen met 8,8 miljoen verkochte exemplaren toch een stuk beter deed.

  Er hoort volgens mij nog ‘miljoen’ achter 7,4 te staan ๐Ÿ˜›

  Ik had al zoiets verwacht.

 9.   
  toqeer's avatar

  maakt niet uit verkopen doen ze nog wel best goed

 10.   
  soldierarjan's avatar

  Ze mogen nog niet echt klagen met die verkoopcijfers.
  Ik denk dat veel mensen COD beu beginnen te worden is toch elk jaar redelijk zelfde en grafiche loopt het gewoon achter op de rest nu.
  Mensen willen wat nieuws.

 11.   
  Dah_Erwinz's avatar

  hmmm, ik vind black ops 2 daarom wel een heel stuk beter dan MW3, maar dat verschilt natuurlijk per persoon.
  Toch snap ik wel waarom de verkoop cijfers dalen, veer verandering zit er niet in en het lijkt inderdaad wel allemaal het zelfde, ik heb hem gespeeld tot level 43 ongeveer en ben het ook al weer beu om eerlijk te zijn,

 12.   
  Talska's avatar

  Lekker boeiend, gisteren waren alleen op de Xbox al meer dan 300.000 mensen online. Waardeloze statistieken om dan weer lekker op COD te kunnen zeiken.

 13.   
  dmb97's avatar

  Ik denk dat het komt dat er dit jaar een hoop goede games in oktober en november zijn uitgekomen ook voor COD meestal gingen ze COD uit de weg maar dit jaar niet en alles word duurder dus de mensen moeten keuzes maken wat ze eerst kopen en de andere games als ze goedkoper zijn.