Gamer’s Choice Award: Beste gamepersonage ooit: Gordon Freeman


Gamer’s Choice Award is een maandelijkse rubriek waarin jij, onze trouwe bezoeker, centraal staat. Elke maand selecteren we een nieuwe categorie, waarna jij voor jurylid mag spelen en je stem kan uitbrengen.

Na een bittere strijd, die maar liefst twee weken heeft geduurd, hebben we eindelijk een winnaar. Toen we jullie twee weken geleden vroegen wie het beste gamepersonage ooit is, kregen Gordon Freeman en Nathan Drake evenveel stemmen. Toen deze personages het in een tweestrijd tegen elkaar opnamen, kwam Gordon Freeman als absolute winnaar uit de bus. Dit personage uit Half-Life kreeg maar liefst 29 stemmen, terwijl avonturier Drake het moest doen met slechts 15 stemmen. Gordon Freeman is dus zonder twijfel de absolute winnaar geworden van de eerste Gamer’s Choice Award op GamersNET.

Beste gamepersonage ooit: Gordon Freeman

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Past prima bij: dit artikel.

    En ja, ik heb er nooit over getwijfeld dat een niet platform specifiek character het zou winnen over een PS3 only character.

  2.   
    mmx's avatar

    Mooi voor Freeman maar we willen NU ๐Ÿ˜ฅ Halflife 3 ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Koen's avatar

    Waar slaat dit op? Hij heeft niet eens een stem.

  4.   
    ronineter's avatar

    Gerechtigheid heeft zege geviert!

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Koen schreef, "Waar slaat dit op? Hij heeft niet eens een stem."

    Hahaha! gelukkig dat wij niet beoordelen of iemand praat of niet maar op wat hij (jij) gedaan heeft en het verhaal er achter.

    Wellicht juist omdat hij geen stem heeft en daarom juist zoveel vrijheid geeft aan je eigen fantasie, kijk naar het hele half-life, er is geen moment (op Ep2 na) dat jij gedwongen word in een bepaalde richting te kijken of een gedwongen dialoog aan gaat, dit maakt het juist zo mooi.

  6.   
    squidgyboy's avatar

    Koen schreef, "Waar slaat dit op? Hij heeft niet eens een stem."

    hij is de stille winnaar… gefeliciteerd gordon we zijn trots op je… 8)

  7.   
    Ika Q's avatar

    Enige wat Freeman uniek maakt is de wereld waar hij in zit en de personages en karakters die hij ontmoet. Haal dat weg en je hebt vrijwel een saaie personage.

  8.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Ika Q schreef, "Enige wat Freeman uniek maakt is de wereld waar hij in zit en de personages en karakters die hij ontmoet. Haal dat weg en je hebt vrijwel een saaie personage. "

    Dat geld voor vrijwel alle gamekarakters.

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "

    ”Ika Q” schreef, "Enige wat Freeman uniek maakt is de wereld waar hij in zit en de personages en karakters die hij ontmoet. Haal dat weg en je hebt vrijwel een saaie personage. "

    Dat geld voor vrijwel alle gamekarakters."

    Juist niet! ๐Ÿ˜‰ Vrijwel all game karakters hebben een eigen persoonlijkheid die hun onderscheid van andere. Gordon heeft alleen een oranje pak aan met een Halflife symbool er op, en zegt niks, waardoor hij dus ook niet boeiend is. ๐Ÿ™‚

  10.   
    Koen's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    ”Koen” schreef, "Waar slaat dit op? Hij heeft niet eens een stem."

    Hahaha! gelukkig dat wij niet beoordelen of iemand praat of niet maar op wat hij (jij) gedaan heeft en het verhaal er achter.
    Wellicht juist omdat hij geen stem heeft en daarom juist zoveel vrijheid geeft aan je eigen fantasie, kijk naar het hele half-life, er is geen moment (op Ep2 na) dat jij gedwongen word in een bepaalde richting te kijken of een gedwongen dialoog aan gaat, dit maakt het juist zo mooi."

    Je geeft nu juist de reden waarom Freeman als character kleurloos is. Ik heb niks tegen Half Life of Freeman, maar hij heeft gewoon niks wat een character eigen maakt. Er zijn genoeg games die inspelen op dezelfde fantasie en maar weinig games met unieke main characters met een eigen persoonlijkheid. Games die van deze personages afhankelijk zijn, bijvoorbeeld Max Payne of Uncharted.

  11.   
    Menyz0r's avatar

    Koen schreef, "

    ”Alfa Warrior” schreef, "[quote=”Koen”].."

    Hahaha! gelukkig dat wij niet beoordelen of iemand praat of niet maar op wat hij (jij) gedaan heeft en het verhaal er achter.
    Wellicht juist omdat hij geen stem heeft en daarom juist zoveel vrijheid geeft aan je eigen fantasie, kijk naar het hele half-life, er is geen moment (op Ep2 na) dat jij gedwongen word in een bepaalde richting te kijken of een gedwongen dialoog aan gaat, dit maakt het juist zo mooi."

    Je geeft nu juist de reden waarom Freeman als character kleurloos is. Ik heb niks tegen Half Life of Freeman, maar hij heeft gewoon niks wat een character eigen maakt. Er zijn genoeg games die inspelen op dezelfde fantasie en maar weinig games met unieke main characters met een eigen persoonlijkheid. Games die van deze personages afhankelijk zijn, bijvoorbeeld Max Payne of Uncharted. [/quote]
    Juist niet kerel, hij is niet kleurloos. Het character ben jij. Jij bepaalt waar je kijkt, jij bepaalt zijn denkwijze, hij = jij, en dat maakt hem juist zo uniek en dus een waardige winnaar.

  12.   
    Menyz0r's avatar

    Daarbij vind ik de redenen dat hij geen stem heeft onzin.. vinden we mario ook geen waardige deelnemer voor deze award ? waarom drake.. een character dat praktisch net een half decennium bestaat en weinig tot geen invloed heeft gehad op de game-industrie zoals wij het kennen is in mijn ogen ook niet waardig genoeg om hem te worden dan, maar dat zal mijn mening wel zijn

  13.   
    M@rtijn's avatar

    )GN(-Erik schreef, "

    ”MaxDamage_NL” schreef, "[quote=”Ika Q”].."

    Dat geld voor vrijwel alle gamekarakters."

    Juist niet! ๐Ÿ˜‰ Vrijwel all game karakters hebben een eigen persoonlijkheid die hun onderscheid van andere. Gordon heeft alleen een oranje pak aan met een Halflife symbool er op, en zegt niks, waardoor hij dus ook niet boeiend is. ๐Ÿ™‚ [/quote]
    Als een personage niks zegt, betekent niet dat het personage geen karakter heeft. Barney zegt bijvoorbeeld, dat Gordon alweer te laat is voor zijn werk, wat betekent dat Gordon niets aantrekt van zijn werk tijden of dat hij geen gevoel voor tijd heeft. En de ”All-Knowing Vortigaunt” die je kan tegenkomen als een easter egg, zegt nadat hij Gordon van het doden van ”onschuldige” Vortigaunts beschuldigt, dat Gordon rustig moet blijven oftewel meneer Freeman wordt boos. Er zijn vast nog meer van zulke gesprekken met andere NPC’s waaruit je delen van Gordon Freeman’s karakter tegenkomt.

  14.   
    firehopper211's avatar

    WooHoo!! ๐Ÿ˜†

  15.   
    Hercules's avatar

    oneens

  16.   
    GENERAL_DS's avatar

    ik ben waarschijnlijk te jong om mij te intereseren voor half life en zijn characters. uiteraard ken ik deze beste man wel omdat er nog steeds veel over gesproken wordt. zelf zou ik voor drake gaan uit uncharted of sackboy uit LBP.

  17.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Menyz0r schreef, "Daarbij vind ik de redenen dat hij geen stem heeft onzin.. vinden we mario ook geen waardige deelnemer voor deze award ? waarom drake.. een character dat praktisch net een half decennium bestaat en weinig tot geen invloed heeft gehad op de game-industrie zoals wij het kennen is in mijn ogen ook niet waardig genoeg om hem te worden dan, maar dat zal mijn mening wel zijn "

    +1

  18.   
    Neolite's avatar

    Helemaal mee eens, er zijn natuurlijk nog veel betere game personage’s, zoals Master Chief of Commander Sheppard…

  19.   
    Stevenshire's avatar

    Kwam niet echt als een verrassing ๐Ÿ˜†

  20.   
    Codename_black's avatar

    Neolite schreef, "Helemaal mee eens, er zijn natuurlijk nog veel betere game personage’s, zoals Master Chief of Commander Sheppard…"

    Sheppurd commander.

    Maarjah,

    Ik vindt persoonlijk heel het Half-life gebeuren geen bal aan, en als ik dit ga vergelijken met de Mass Effect serie, daar zijn zelfs de minst-belangrijke characters heel goed ontwikkeld, dat en geweldige voice-acting. (Afgezien van de PSP likkende trut in ME3)
    Ook zie ik hier staan dat JIJ Gordon Freeman bent, nou dit is dezelfde denkwijze als die bij van Masterchief, John-117 of Sierra-117. en toch is de Masterchief vele malen interessanter dan Freeman.

  21.   
    toqeer's avatar

    zag het all aankomen vind het tog niets aan ๐Ÿ™„

  22.   
    FishHookz's avatar

    Koen schreef, "Waar slaat dit op? Hij heeft niet eens een stem."

    +1

  23.   
    Lazar93's avatar

    Tja Democratie je hoeft het er niet mee eens te zijn haha ๐Ÿ˜† Blijf Drake beter vinden ๐Ÿ˜ณ

  24.   
    Koen's avatar

    Zelfs Mario heeft een stem, vergis je niet!

  25.   
    GrijzeVos's avatar

    Zelfs Mario heeft nog meer een karakter dan deze gast. Gamersnet members hebben grotendeels duidelijk geen smaak.

  26.   
    Mr Sonic's avatar

    Leuk voor freeman.

  27.   
    Gunrunner120's avatar

    Dit was wel te verwachten Gordon Freeman is zeker wel de bekendste maar ook de beste?

  28.   
    Void's avatar

    Had alweer niks anders verwacht.

  29.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Was niet echt een verrassing, maar toch leuk voor Gordon!