Bioware: Mass Effect 4 prequel of sequel?

Wat gaat er met de Mass Effect-franchise gebeuren nu Mass Effect 3 de trilogie rondom Shepard heeft afgesloten? Dat is de vraag die de fans, maar ook ontwikkelaar Bioware, bezigt. Dat ze er bij Bioware nog niet uit zijn, blijkt wel uit een oproep die franchise-opperhoofd Casey Hudson via Twitter de wereld in stuurt.

Hudson roept de Mass Effect-fans op om hun mening omtrent de tijdsetting van het vierde deel met de ontwikkelaar te delen:

Parsing through your thoughts on the next #ME game. Would you be more interested in a game that takes place before the trilogy, or after?
Aan beide opties kleven de nodige kanttekeningen. In het geval van een prequel is al bekend hoe het mensenras de eerste mass relay vond en zo in het Mass Effect-universum belandde. In dit geval zou het interessant kunnen zijn om vanuit een ander perspectief dan de mens te spelen. In het geval van een sequel dienen de makers alle verschillende eindconclusies uit het derde deel in acht te nemen. Iets wat wellicht voor veel hoofdbrekens zou kunnen zorgen. Als er echter iets concreets uit deze vraag afgeleid kan worden, is het wel dat de ontwikkeling van Mass Effect 4 nog in de kinderschoenen staat. Wat we wel weten is dat het vierde deel uit de serie op de Frostbite engine van DICE gaat draaien en verschillende systemen uit Dragon Age 3 zal bevatten.

Wat zouden jullie de meest interessante invalshoek vinden voor het vierde deel uit de Mass Effect-serie?

  1.   
    WarfailZ's avatar

    beetje vaag dit

  2.   
    Hitman047's avatar

    Ik heb het al eens eerder gezegd: De First Contact War of de Prothean-Reaper War lijken mij de meest interessante settings. In beide gevallen een prequel dus. 😉

  3.   
    Jelkey's avatar

    zonder twijfel prequel, je hoort in de games zoveel over de geschiedenis van het ME universum dat ik dat graag verder uitgediept zie

  4.   
    Hercules's avatar

    maakt niet uit Mass Effect is geweldig

  5.   
    kik421's avatar

    Zowiezo sequel dit lijkt mij de beste setting oftewel who survived… 😉

  6.   
    See4urSelf's avatar

    Sequel, wat is er gebeurd met de crew? Ik kan van de oude trilogie nog geen afscheid nemen haha

  7.   
    fabiankok's avatar

    Het lijkt me wel kneiter interessant om een sequel te zien van het einde dat in de dlc erbij kwam

  8.   
    Ika Q's avatar

    Sequel ! Wie wilt er nou een prequel, we weten allemaal hoe die aflopen. (lees novels). De characters die al in de huidige game zitten zijn naar mijn mening nog steeds boeiend. Misschien dat de reaper invasie maar een kleine fractie is en dat er zeker meer kunnen zijn (harbringer stuk is ook niet echt duidelijk) of dat de Leviathans ook meer in de spotlight kunnen staan.

  9.   
    Neolite's avatar

    Sequel, alsjeblieft een sequel. En laat die gigantische hoeveelheid DLC maar achterwege….

  10.   
    GamerJaime's avatar

    Sequel! Ik wil zien hoe alle werelden die helemaal aan gort zijn geschoten weer opnieuw opgebouwd worden. Ik wil de chaos zien die er nu is onder de overlevende. En ik hoop dat een aantal oude personages een leuke cameo maken.