Dragon Quest VII komt naar 3DS

Veel van de Dragon Quest-games zijn destijds overgezet naar de Nintendo DS en dit zal gewoon worden doorgezet. Ditmaal is het echter de beurt van de Nintendo 3DS om een remake van een klassieke RPG te mogen ontvangen. Twaalf jaar na diens release op de eerste PlayStation, zal Dragon Quest VII: Warriors of Eden namelijk naar de 3DS komen.

Dragon Quest VII zal verzorgd worden door ArtePiazza, de studio die eerder al delen van de reeks naar de Nintendo DS wist te brengen. Enkele upgrades ten opzichte van het origineel zijn al bevestigd. Zo zal de game een 3D-remake vormen en zijn er drie savefiles op de cartridge te vinden. Ook zal de muziek verzorgd worden door het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra.

De Japanse tak van Square Enix heeft een teasersite opgesteld, waarop te zien valt dat de remake vanaf 7 februari in de winkels zou moeten liggen. Dit geldt uiteraard alleen voor Japan en helaas is een internationale release nog niet bevestigd.

  1.   
    WarfailZ's avatar

    Wel vreemd dat ze hem niet op de Vita doen omdat hij eerst op de ps was?

  2.   
    WesterW's avatar

    WarfailZ schreef, "Wel vreemd dat ze hem niet op de Vita doen omdat hij eerst op de ps was?
    "

    Is niet heel vreemd. Dragon Quest en Nintendo zijn al jaren twee handen op één buik. Alle Dragon Quest-games verschijnen op het moment enkel op Nintendo-platformen 😉