Vermelding van Allah verwijderd uit Tekken Tag Tournament 2

De Saoedi-Arabië-stage uit Tekken Tag Tournament 2 wordt aangepast. Dit gebeurt omdat de naam van Allah in het Arabisch wordt genoemd op de vloer. Het is namelijk een grote belediging om iemand je voetzolen te tonen in de Arabische cultuur. Stel je voor hoe dit ontvangen wordt wanneer talloze Tekken-vechters ronddansen en vechten op de naam van God.

Nadat een Twitter-gebruiker het bedrijf erop attendeerde, reageerde de producent van het spel Katsuhiro Harada vrijwel direct als volgt:

We didn’t know that. We will change stage design data as soon as possible. We couldn’t read that.
De belofte van Harada was blijkbaar genoeg om de Twitteraars tot rust te stemmen. De persoon die de foto nam reageerde:
Thank you for the reply : ) we really appreciate it! Long Live Tekken

  1.   
    mmx's avatar

    Dit word toch belachelijk ! 👿

  2.   
    kater91's avatar

    Nou stel je voor zeg.. Zou inderdaad echt ondenkbaar zijn

  3.   
    ayoubelbidawi's avatar

    waarom is het belachelijk?

    horen we geen rekening met elkaar te houden of is dat te veel gevraagt????

    respect voor elkaar en elkaar niet beledigen moet toch kunnen…. 😉

  4.   
    ms13694's avatar

    ayoubelbidawi schreef, "waarom is het belachelijk?
    horen we geen rekening met elkaar te houden of is dat te veel gevraagt????
    respect voor elkaar en elkaar niet beledigen moet toch kunnen…. 😉 "

    Mooie gedachte, behalve dat het respect zelden wordt teruggegeven door moslims en dat het sowieso belachelijk is dat dit als een belediging wordt beschouwd.

  5.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Het zal ook wel weer niet.. Begint nu wel echt sneu te worden hoe snel die lui op hun teentjes zijn getrapt.
    🙄

  6.   
    xkillcamx's avatar

    omg, die moslims hebbe ook altijd wel wat te zeuren he…
    Hele wereld moet voor hun worden aangepast worden,
    Net zoals dat het kruisje van het Real Madrid logo af moest om moslims een plezier te doen en nu dit :/

  7.   
    supertoaster's avatar

    hey Jongens kom op , Je moet iedereen respecteren ook al krijg je minder respect terug. Ik vind dat je zoiezo iemands geloof moet respecteren en dat moslims dat zou serieus nemen is goed vind ik. Tegenwoordig in Nederland is niemand serieus Christenen dus dat zij het zou serieus nemen klinkt heel anders voor jullie maar in Bijv : Saudie arabie is geloof heel serieus

  8.   
    Dark_Phoenix's avatar

    En niet alle moslims zijn snel op hun teentjes getrapt hoor. Trouwens Allah mag niet gebruikt worden wanneer er wordt gevochten. Toch zie je heel veel taliban of andere extreme groepen Allah Akbar roepen. Deze groepen verbreken ook de regels want Allah wil niks te makken hebben met menselijke conflicten en wil zeker niet zijn naam vervuild hebben in zulke geweld situaties. Dit staat ook letterlijk in de Kuran en aanslagen zijn trouwens ook zwaar verboden. Daarom vind ik zulke groeperingen juist ongelovig en ze laten niet de werkelijke Islam zien. Wat is de boosdoener van zulke extremen dat is verkeerde opvoeding, niet geschoold en met haat opgegroeid.

  9.   
    ms13694's avatar

    supertoaster schreef, "hey Jongens kom op , Je moet iedereen respecteren ook al krijg je minder respect terug. Ik vind dat je zoiezo iemands geloof moet respecteren en dat moslims dat zou serieus nemen is goed vind ik. Tegenwoordig in Nederland is niemand serieus Christenen dus dat zij het zou serieus nemen klinkt heel anders voor jullie maar in Bijv : Saudie arabie is geloof heel serieus"

    Ok dus we moeten ons hier aanpassen aan mensen in het Midden-Oosten omdat ze simpelweg geloviger zijn? Er is vrijheid van meningsuiting in de Westerse wereld en het is belachelijk dat er op zoiets zo paranoide gereageerd word en het meteen aangepast moet worden!

  10.   
    mmx's avatar

    waarom is het belachelijk?
    horen we geen rekening met elkaar te houden of is dat te veel gevraagt????

    Dit is geen rekening met elkaar houden maar anders denkenden een mening opdringen !

  11.   
    supertoaster's avatar

    klopt vrijheids van meningsuiting totdat het beledigend is dan wordt het strafbaar en je hebt gelijk over de regels van de Midden-oosten maar toch een beetje respect/begrip zou wel moeten kunnen

  12.   
    toqeer's avatar

    mmx schreef, "

    waarom is het belachelijk?
    horen we geen rekening met elkaar te houden of is dat te veel gevraagt????
    "

    Dit is geen rekening met elkaar houden maar anders denkenden een mening opdringen !

    ow dus tegenwoordig mag je gwn alles in een game zetten dus bevoorbeeld christenen dingen of wat dan ook
    weet ik veel inplaats van dit je moet niet overdrijven in iets of te ver gaan vind ik zeker niet in een game

  13.   
    ms13694's avatar

    supertoaster schreef, "klopt vrijheids van meningsuiting totdat het beledigend is dan wordt het strafbaar en je hebt gelijk over de regels van de Midden-oosten maar toch een beetje respect/begrip zou wel moeten kunnen"

    Lol beledigen valt gewoon onder vrijheid van meningsuiting. Tenzij het aanzet tot haat, wat in dit geval absoluut niet het geval is. En respect en begrip is redelijk maar niet het automatisch afdwingen van censuur omdat een groep fundamentalisten daar anders beledigd is.

  14.   
    Kill Gamer 01's avatar

    WTF?
    Die moslims zijn alle snel pissig om iets. Kijk naar South Park aflevering 200 en 201. De makers van South Park werden met de dood bedreigt omdat profeet Mohammed in die afleveringen in voor zal komen. Toen hadden ze Mohammed in een berenpak gedaan en censured op het pak gezegd en zelfs toen was er nog gezeik. In Nederland zijn de afleveringen zelfs niet op TV geweest. En nu lopen ze te zeiken om een tekst in Call of Duty en Allah in Tekken Tag Tournament 2. Waarom zouden ze hun games gaan aanpassen, doe het gewoon niet en laat de game zoals het is. En dan? Worden Namco Bandai en Activision dan met de dood bedreigt net als de makers van South Park? Dan doen wij toch lekker op 11 november (11/9) een aanslag op de Taliban i.p.v. 9 september (9/11) in Amerika. Bovendien is er vrijheid van meningsuiting in de Westerse wereld en het is belachelijk dat er op zoiets zo paranoide gereageerd word en het meteen aangepast moet worden!

  15.   
    See4urSelf's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "En niet alle moslims zijn snel op hun teentjes getrapt hoor. Trouwens Allah mag niet gebruikt worden wanneer er wordt gevochten. Toch zie je heel veel taliban of andere extreme groepen Allah Akbar roepen. Deze groepen verbreken ook de regels want Allah wil niks te makken hebben met menselijke conflicten en wil zeker niet zijn naam vervuild hebben in zulke geweld situaties. Dit staat ook letterlijk in de Kuran en aanslagen zijn trouwens ook zwaar verboden. Daarom vind ik zulke groeperingen juist ongelovig en ze laten niet de werkelijke Islam zien. Wat is de boosdoener van zulke extremen dat is verkeerde opvoeding, niet geschoold en met haat opgegroeid. "

    Mooi gezegd 🙂

  16.   
    rikato's avatar

    Egt een gezeik met de moslims soms zeg jeetje hoeveel games zijn er met god erin zoals de Simsons hoor je die mensen huilen NEE! ik hoop dat de moslims hier een xtje een voorbeeld aannemen slaat weer nergens op als ik die chinees was (of wat hij ook is) had ik het mooi niet veranderd ook al daalt dan het imago F*CK IT.

    NIET ZO ZEUREN GEWOON GAMEN! 8)

  17.   
    rikato's avatar

    ”ms13694″ schreef, "
    Mooie gedachte, behalve dat het respect zelden wordt teruggegeven door moslims en dat het sowieso belachelijk is dat dit als een belediging wordt beschouwd. "

    AGREE!

  18.   
    Dark_Phoenix's avatar

    rikato schreef, "

    ”ms13694″ schreef, "
    Mooie gedachte, behalve dat het respect zelden wordt teruggegeven door moslims en dat het sowieso belachelijk is dat dit als een belediging wordt beschouwd. "

    AGREE!"

    Deze belediging wordt niet alleen door moslims beschouwt maar ook door joden en christenen. God hoort niet onder de voeten gelopen te worden. Mensen die niet gelovig zijn moeten respect hebben voor gelovige mensen en gelovige mensen moeten respect hebben voor mensen die niet geloven. Als iedereen van uit gaat om niet te respecteren omdat ze toch geen respect terug krijgen ben je net zo verkeerd bezig als de mensen die respectloos zijn. Ik ben zo i zo tegen 1 groot groep te benaderen. Er zijn ook zat goede moslims waar je prima een dialoog kunt krijgen zonder dat ze boos zijn of op hun teentjes getrapt zijn. Mensen vergeten snel dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Vrijheid van meningsuiting is in het westen ook niet helemaal goed geregeld hoor. Media gebruikt het altijd wanneer hun het goed uitpakt.

  19.   
    mmx's avatar

    Ik wil nog een ding hierover kwijt ik ben het met Killgamer01 eens .Eigenlijk horen deze discussies niet op een game fora dat is wat ik nog kwijt wil we zitten hier allemaal om gezellig te gamen en niet om politiek of godsdient te bedrijven .