Wii U ondersteunt voice chat

Goede communicatie is belangrijk in een videogame. Communiceren via je headset en tactische informatie doorspelen naar teamgenoten kan immers een cruciaal voordeel opleveren in het heetst van de strijd. Nintendo maakte zojuist bekend dat de Wii U ondersteuning zal bieden voor voice chat, maar slechts voor een select aantal titels.

Voorlopig zullen alleen Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops II en Mass Effect 3 voice chat-ondersteuning bieden. Nintendo zal zelf geen officiële headset uitbrengen, dus je zult op zoek moeten gaan naar een gelicenseerde headset van Turtle Beach of Mad Catz. Al deze Wii U-headsets moet je via een draad aansluiten op je GamePad; of er in de toekomst ook draadloze varianten zullen verschijnen, is nog niet bekend. Nintendo wist wel te bevestigen dat de ingebouwde microfoon in de GamePad niet gebruikt kan worden voor voice chat.

De Wii U Pro Controller bevat helaas geen aansluiting voor je headset. Wil je een game als Black Ops II spelen met deze controller en tegelijkertijd via je headset praten, dan moet je dus altijd je GamePad naast je hebben liggen.

Kortom: de voice chat van Nintendo kent nog veel haken en ogen, maar de basis ligt er in ieder geval. Het is nu aan Nintendo en de ontwikkelaars van headsets en games om deze feature tot een succes te maken.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Jammer geen partychat. Of Nintendo hiermee de juiste beslissingen heeft gemaakt, zal nog moeten blijken. Als chatten met een headset via USB gaat is het nog geen probleem….de tijd zal het leren.

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Als de haakjes en oogjes weggehaald worden, dan is het echt heel handig. Crossplay en gewoon een headset zou mooi zijn!