Update: Starhawk developer kampt met massale ontslagen

Het lijkt over en uit te zijn voor developer Lightbox Interactive. George Broussard, een bekend designer die vooral faam geniet omwille van zijn werk aan Duke Nukem, onthult dit nieuws via zijn Twitter. Via Twitter laat Broussard weten dat de Texaanse developer momenteel een grote ontslagronde te verwerken krijgt en dat het gerucht de ronde doet dat tegen vrijdag finaal de stekker uit het bedrijf getrokken wordt.

I am not shutting down LightBox Interactive but I did pre-emptively inform my staff that there were going to be lay-offs on Friday — 24 people to be exact.
Dit nieuws is voorlopig onbevestigd en ook Sony heeft nog geen commentaar gegeven, maar Broussard heeft wel een solide reputatie in de industrie en was in het verleden ook de eerste om problemen bij THQ en PopCap te melden. Lightbox Interactive is in principe een onafhankelijk bedrijf dat als enige game op haar cv het in opdracht van Sony gemaakte Starhawk heeft staan. De exclusief voor de PlayStation 3 gemaakte shooter wist de pers te bekoren, maar hinkte achterop qua verkoop.

De tegenvallende verkoopcijfers van hun eerste game lijkt developer Lightbox Interactive nu de das om te doen.

Update: Sony Computer Entertainment heeft inmiddels gereageerd op het bericht van Broussard en het bedrijf heeft gemeld dat het de samenwerking met Lightbox Interactive heeft stopgezet. Ze wensen de studio veel succes en de franchise van Warhawk en Starhawk worden ondergebracht bij Sony Santa Monica.

Sony Computer Entertainment can confirm that it has amicably ended its working agreement with developer LightBox Interactive, Inc. We have had a positive and long-standing working relationship with this talented studio, and wish them the best of success in their next endeavor. Starhawk and Warhawk will continue to be supported by Santa Monica Studio.

  1.   
    WarfailZ's avatar

    weer talent de straat op

  2.   
    Neolite's avatar

    Als het echt talent is, krijgen ze wel weer een nieuwe baan. 😉