MMO’s spelen verbetert je prestaties op de werkvloer

Over het algemeen vinden bedrijfsleiders het niet goed wanneer je MMO’s speelt tijdens werktijd. Uit onderzoek van de Universiteit van Kreta is echter gebleken dat het spelen van deze games juist een hele goede manier is om je prestaties op de werkvloer te verbeteren!

Het onderzoek onthult veel over het doen en laten van MMO-spelers. Zo is gebleken dat deze gamers hun gedrag in het echte leven vaak aanpassen in overeenstemming met hun online alter ego. Ook verbetert het spelen van online games belangrijke vaardigheden zoals plannen en het samenwerken in teams. Bovendien hebben MMO-spelers er over het algemeen minder moeite mee om hun doelstellingen te halen. Onderzoeker Dr. Savvas Papagiannidis vertelt:

From collaboration to meeting targets, team work to resolve complex missions, strategic planning, allocating resources, to recruiting new players to form groups, there is a clear link between the skills needed to enjoy a good game performance, and the real corporate world. For this reason, the players who have had to manifest good leadership skills and gaming behaviors to succeed in MMORPGs, were more likely to see these characteristics spill over from games to their real work-life.
De conclusie van het onderzoek luidt dat bedrijven meer gebruik zouden moeten maken van virtuele werelden om hun werknemers te trainen. Je kunt het volledige artikel vinden op de nieuwssite Huffington Post.

 1.   
  Daan's avatar

  Dat wordt dus verplicht een uur gamen tijdens werktijd. ๐Ÿ˜†

 2.   
  DeathTrap's avatar

  dit is pas nieuws in vergelijking met wat je ziet op tv.

 3.   
  Fox's avatar

  PC-Daan schreef, "Dat wordt dus verplicht een uur gamen tijdens werktijd. ๐Ÿ˜† "

  Was het maar zo feest ๐Ÿ˜›

 4.   
  Mmore's avatar

  Ik denk niet dat het laten spelen van deze games werkt, maar eerder dat mensen die de games al spelen (en daarin succesvol zijn!) gemakkelijker in het bedrijfsleven deze eigenschappen meenemen.

  Dit is iets dat ik in de periode dat ik best intensief World of Warcraft heb gespeeld inderdaad tegenkwam: de meer succesvolle guilds (lees top 50-100) hebben vaak รฉรฉn leider die al gedurende langere tijd alle beslissing maakt en die ook de leider is tijdens de raids (gevechten waar je met 10/25 spelers tegen een reeks eindbazen vecht). Deze leiders zijn vaak ook in het echte leven succesvol en hebben, al lijkt dat voor heel veel mensen raar, gewoon een normaal dag leven. ’s avonds zijn ze, zeker in de top, natuurlijk echt volledig bezig met de game, maar gedurende de dag zijn het vaak gewoon normale mensen met een goed ontwikkelde intelligentie en sociale skills.

  Dat kenmerkt de top ook van de รฉรฉn in een dozijn guild; een intelligente leider die weet wat hij moet doen en wanneer hij dat moet doen. ๐Ÿ™‚

 5.   
  yostiemontana's avatar

  Het lijkt mij dat het juist andersom is. Mensen die in het dagelijks leven goed kunnen plannen en geen moeite hebben met doelstellingen behalen, juist deze games spelen. Je gaat toch games spelen waar je goed in bent. Ikzelf ben bijvoorbeeld heel slecht met shooters, en daarom mijd ik die als de pest. En ga ik ondertussen Fifa spelen, iets waarin ik nog wel iets bereik zonder doodgeschoten te worden.

 6.   
  Daan's avatar

  Fox schreef, "

  ”PC-Daan” schreef, "Dat wordt dus verplicht een uur gamen tijdens werktijd. ๐Ÿ˜† "

  Was het maar zo feest :P"

  Gewoon ZZP’er worden. ๐Ÿ˜†

 7.   
  ronineter's avatar

  Haha en dat mag ik doen van jullie belasting geld dan, harr harr

 8.   
  kik421's avatar

  dit was te verwachten ๐Ÿ™„

 9.   
  RenevdGijp's avatar

  tijdje geleden was er een tv programma, waarin WoW clan leaders dat serieus als argument bij solicitaties gebruikten, mooi toch!