Ubisoft: nieuwe generatie consoles te laat

Nadat Square Enix twee weken geleden van zich liet spreken, besluit Ubisoft zich nu ook in de discussie omtrent de lengte van de huidige generatie consoles te gaan mengen. Yves Guillemot, hoofddirecteur van Ubisoft, stelt in een interview met Gamasutra dat het voor de gehele game-industrie van belang is dat de nieuwe generatie consoles haar intrede doet.

Hoewel Ubisoft op het moment genoeg sterke titels in de markt heeft die het goed doen, kijkt Guillemot uit naar de komst van nieuwe hardware:

What we missed was a new console every five years. We have been penalized by the lack of new consoles on the market. I understand the manufacturers don’t want them too often because it’s expensive, but it’s important for the entire industry to have new consoles because it helps creativity.
Volgens Guillemot is de start van een nieuwe generatie het uitgelezen moment om nieuwe dingen te proberen. En hoewel dit soms een flop kan opleveren, kan het ook de start van een nieuwe populaire franchise tot gevolg hebben. Het op de E3 aangekondigde Watch Dogs zou wel eens één van de succesvolle vruchten van deze experimenteerdrift kunnen worden. En hoewel deze titel niet officieel is aangekondigd als een next-gen-project, wordt dit door Ubisoft ook niet uitgesloten. Guillemot licht zijn visie toe:
It’s a lot less risky for us to create new IPs and new products when we’re in the beginning of a new generation. Our customers are very open to new things. Our customers are reopening their minds — and they are really going after what’s best.
De ruimdenkendheid van het publiek aan het begin van een generatie kent, volgens Guillemot, haar antithesis in de situatie aan het einde van een generatie. Zo legt hij uit dat de consument nog altijd nieuwe producten wilt hebben, maar uiteindelijk veel minder snel tot aanschaf overgaat. Uiteindelijk grijpt het merendeel van het publiek naar grote bekende titels, waarvan ze weten dat hun vrienden deze ook gaan spelen. Dit heeft tot gevolg dat ontwikkelaars aan het einde van een generatie ook minder bereid zijn tot het nemen van risico’s waardoor verdere ontwikkeling wordt afgekneld:
If you can’t take risks because people don’t buy, you don’t innovate. And if you don’t innovate, customers get bored.
Met het uitblijven van nieuwe consoles van Sony en Microsoft lijkt het een kwestie van tijd eer de volgende ontwikkelaar zich over deze kwestie uit gaat spreken.

  1.   
    crazyshine4722's avatar

    Dan beginnen ze zelf maar aan een console als ze dat vinden, ik vermaak me prima met deze generatie. Zoals gezegd kost het ook veel geld om steeds met een nieuwe generatie te komen.. En wij gamers moeten ook steeds dan die consoles kopen en ons kost het dan ook alleen maar meer geld.

  2.   
    Fatal1ty's avatar

    Inderdaad pc is nu velen malen krachtiger dan de huidige consoles, en de next-gen consoles zullen daar niet veel verandering in brengen.

  3.   
    jamrex007's avatar

    De nieuwe Consoles komen eind volgend jaar of 2014 dus nog even geduld Ubisoft.

  4.   
    Fox's avatar

    Fatal1ty schreef, "Inderdaad pc is nu velen malen krachtiger dan de huidige consoles, en de next-gen consoles zullen daar niet veel verandering in brengen."

    Toen de xbox360/ps3 uit kwam waren ze all outdated vergeleken de PC’S.

  5.   
    Fatal1ty's avatar

    Fox schreef, "

    ”Fatal1ty” schreef, "Inderdaad pc is nu velen malen krachtiger dan de huidige consoles, en de next-gen consoles zullen daar niet veel verandering in brengen."

    Toen de xbox360/ps3 uit kwam waren ze all outdated vergeleken de PC’S."

    Dat bedoel ik, qua kracht/ grafisch is en blijft het gewoon een verloren zaak maar het het is natuurlijk een erg leuk alternatief voor mensen die geen grote pc kunnen veroorloven.

  6.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Fatal1ty schreef, "[quote=”Fox”]
    Dat bedoel ik, qua kracht/ grafisch is en blijft het gewoon een verloren zaak maar het het is natuurlijk een erg leuk alternatief voor mensen die geen grote pc kunnen veroorloven.
    "

    En vooral geen zin hebben om elk jaar weer bepaalde componenten te moeten upgraden…

  7.   
    G-6's avatar

    [quote:1=”Caroldus_Maximus”]

    Fatal1ty schreef, "

    ”Fox” schreef, ".."

    En vooral geen zin hebben om elk jaar weer bepaalde componenten te moeten upgraden…"

    zo eentje ben ik dus, heb geen zin om elke paar maanden m´n pc te upgraden. Ik koop liever om de paar jaar een nieuwe PC/Console

  8.   
    blackname's avatar

    [quote:1=”Caroldus_Maximus”]

    Fatal1ty schreef, "

    ”Fox” schreef, ".."

    En vooral geen zin hebben om elk jaar weer bepaalde componenten te moeten upgraden…"

    Dat zijn niet eens de redenen bij mij wil gewoon schijfje erin doen geen gezeik en met controller gamen.

  9.   
    tijn80's avatar

    G-6″][quote:2:1=”Caroldus_Maximus schreef, "

    ”Fatal1ty” schreef, ".."

    zo eentje ben ik dus, heb geen zin om elke paar maanden m´n pc te upgraden. Ik koop liever om de paar jaar een nieuwe PC/Console"

    Is nog goedkoper ook 😉

  10.   
    Fox's avatar

    Ik koop toch liever om het half jaar een nieuw onderdeel voor rond de 50-100 euro die er dan weer 3 jaar tegen aan gaat dan gelijk weer een pc te moeten kopen van 600-700 euro omdat er 2 onderdelen van een perfecte PC outdated zijn.

  11.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Fox schreef, "Ik koop toch liever om het half jaar een nieuw onderdeel voor rond de 50-100 euro die er dan weer 3 jaar tegen aan gaat dan gelijk weer een pc te moeten kopen van 600-700 euro omdat er 2 onderdelen van een perfecte PC outdated zijn."

    Zoals wat heb je laatste anderhalfjaar dan gekocht aan upgrades voor je pc? 🙄

  12.   
    Sem_The_Man's avatar

    Ik hoop dat nieuwe consoles wat goedkoper zullen zijn.
    Ik hou van gamen maar ik wil er niet teveel geld aan uitgeven.

  13.   
    Fox's avatar

    Dinorider schreef, "

    ”Fox” schreef, "Ik koop toch liever om het half jaar een nieuw onderdeel voor rond de 50-100 euro die er dan weer 3 jaar tegen aan gaat dan gelijk weer een pc te moeten kopen van 600-700 euro omdat er 2 onderdelen van een perfecte PC outdated zijn."

    Zoals wat heb je laatste anderhalfjaar dan gekocht aan upgrades voor je pc? 🙄 "

    RAM. Me vidcard is nog goed en mijn processor kan ook nog wel mee.

  14.   
    Neolite's avatar

    Nieuwe consoles zijn broodnodig. Een bedrag van 400 euro is heel normaal en lager zou ik niet eens willen. Iemand die hier tegen is, is in principe tegen gaming.

    ”Semboy13″ schreef, "Ik hoop dat nieuwe consoles wat goedkoper zullen zijn.
    Ik hou van gamen maar ik wil er niet teveel geld aan uitgeven."

    Je kan simpelweg niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten als het om gaming gaat. Zoek een leuk bijbaantje en je kan het zonder problemen betalen.

  15.   
    Deadstriker's avatar

    Het is gewoon complete bullshit dat je elk jaar je PC moet upgraden om alles max-out te kunnen spelen. Ik doe nu ongeveer 3,5 jaar met m’n PC waarvan ik alleen de videokaart heb geupgrade en ik kan alle games maximaal spelen inclusief Metro 2033 of Crysis 2 niet met een torenhoge framerate maar nog wel behoorlijk speelbaar.

    En als de consoles nou backwards compatibel waren dan konden ze bijvoorbeeld elke 2 jaar nieuwe consoles introduceren en zeg nou eerlijk, 300 euro voor een console in 2 jaar tijd is geen geld als je er veel op speelt…

  16.   
    Neolite's avatar

    Mee eens, dus dan is een console die 5 jaar mee gaat voor 400 euro helemaal niet duur. Mensen die daar over zeuren snappen blijkbaar niet dat een hobby best wel wat geld mag kosten.

  17.   
    Fatal1ty's avatar

    Deadstriker schreef, "Het is gewoon complete bullshit dat je elk jaar je PC moet upgraden om alles max-out te kunnen spelen. Ik doe nu ongeveer 3,5 jaar met m’n PC waarvan ik alleen de videokaart heb geupgrade en ik kan alle games maximaal spelen inclusief Metro 2033 of Crysis 2 niet met een torenhoge framerate maar nog wel behoorlijk speelbaar.
    En als de consoles nou backwards compatibel waren dan konden ze bijvoorbeeld elke 2 jaar nieuwe consoles introduceren en zeg nou eerlijk, 300 euro voor een console in 2 jaar tijd is geen geld als je er veel op speelt… "

    ik ga m’n pc ook niet meer verbouwen mijn systeem kan minimaal 4 jaar mee en als het nodig mocht zijn kan ik eventueel een kleine facelift toepassen.
    😉

  18.   
    morkop006's avatar

    Tog wel grappig dat veel mense denken dat je elk jaar je pc moet update…… elke pc die je nu koopt is sterker dan een xbox en playstation….dus ben je al zeker dat je alles redelijk kan spelen.

  19.   
    Relief's avatar

    En grappig dat sommigen denken dat je een pc en een console puur op specs kunt vergelijken. Next-gen consoles zullen straks krachtiger zijn dan de krachtigste pc’s puur omdat men het maximale uit een console kan halen. Volgens de logica van velen zouden we nu eigenlijk dermate mooie en realistische spellen moeten kunnen spelen vergeleken met de consoles. En toch zie ik niets. Dus waar blijven al die geweldige spellen voor onze o zo krachtige videokaarten.

    Ik ben een pc-gamer, maar ik moet nog een pc-spel tegenkomen dat echt next-gen uitademt. BF3 is top, maar geen next-gen. Je kunt wel patsen met je videokaart, maar verder heb je er niet veel aan.

  20.   
    Neolite's avatar

    Relief schreef, "En grappig dat sommigen denken dat je een pc en een console puur op specs kunt vergelijken. Next-gen consoles zullen straks krachtiger zijn dan de krachtigste pc’s puur omdat men het maximale uit een console kan halen."

    Nee, niet per definitie. Ze kunnen bij de launch nog lang niet het maximale uit de consoles halen. Dat dit grafisch beter zal zijn dan de huidige games staat buiten kijk. De denkfout die je echter niet moet maken is dat de Next-Gen consoles beter zullen zijn dan de krachtigste pc’s. De games zullen door de optimalisatie beter presteren op de consoles, de consoles zijn echter niet krachtiger.

    Relief schreef, "Volgens de logica van velen zouden we nu eigenlijk dermate mooie en realistische spellen moeten kunnen spelen vergeleken met de consoles. En toch zie ik niets. Dus waar blijven al die geweldige spellen voor onze o zo krachtige videokaarten."

    Je ziet niets tot vrij weinig omdat de huidige engines allemaal ontwikkeld zijn met de huidige consoles in het achterhoofd. Als er op de PC dan een port komt of een game op basis van zo’n engine, zal die niet verschrikkelijk veel beter zijn dan op de Console.

    Vandaar dat nieuwe consoles een “must” zijn. Met nieuwe consoles komt een nieuwe engine en daardoor ook gelijk betere graphics voor de PC. Het loont simpelweg niet om dit alleen voor de PC te doen.

    De nieuwe game van EPIC, Fortnite wordt ontwikkeld op de Unreal 4 Eninge, deze engine is echter ook gemaakt met de consoles als uitgangspunt. Er zal wel een gigantische verbetering zijn, aangezien de huidige consoles de game niet aan kunnen. Echter zal het nog steeds niet het optimale zijn van wat de PC aan kan.

    Relief schreef, "Ik ben een pc-gamer, maar ik moet nog een pc-spel tegenkomen dat echt next-gen uitademt. BF3 is top, maar geen next-gen. Je kunt wel patsen met je videokaart, maar verder heb je er niet veel aan."

    BF3 is geen Next-Gen omdat deze ook voor de Consoles is ontwikkeld. Zoals ik hierboven al aanvoer gaat men nooit gebruik maken van de volle potentie van de PC. Consoles zijn veel gemakkelijker, immers altijd hetzelfde. En daarnaast krijgt de PC 9 van de 10 keer te maken met een Port, deze zijn per definitie nooit top.

  21.   
    Vinniel's avatar

    Op zich een boute stelling, ik zie door de jaren heen op verschillende momenten in de spelcomputer lifecycle zowel sequels op sequels als nieuwe en verfrissende IP’s. Dit is gewoon een soort schreeuw om aandacht om nog maar eens te benadrukken dat Ubisoft met veel erg dikke vette nieuwe kledder bezig is, alsnog volkomen terecht dus! =D

  22.   
    tijn80's avatar

    Vinniel schreef, "Op zich een boute stelling, ik zie door de jaren heen op verschillende momenten in de spelcomputer lifecycle zowel sequels op sequels als nieuwe en verfrissende IP’s. Dit is gewoon een soort schreeuw om aandacht om nog maar eens te benadrukken dat Ubisoft met veel erg dikke vette nieuwe kledder bezig is, alsnog volkomen terecht dus! =D"

    Ubisoft is de afgelopen weken inderdaad wel hard bezig met het roepen om aandacht (gerecyclede screenshots en trailer als nieuw voorschotelen). Willen waarschijnlijk niet vergeten worden in de komkommertijd. 😉

  23.   
    Rijstekorrel's avatar

    Duurt wel lang idd maar ja we zullen van zelf wat er van te zien krijgen 🙂