Sony toont geen nieuw PS3-model op Gamescom; nieuw model mogelijk wel echt

De geruchten over een nieuw model van de PlayStation 3, de PS3-4000, doen al weer een tijdje de ronde. Zal Sony met nog een dunner en goedkoper model op de proppen komen? Op de E3 zagen we hier niets van, maar we hebben de GamesCom nog. Volgens een anonieme bron van VG247 zal Sony helaas ook volgende maand, tijdens de Duitse beurs, geen nieuw model tonen. Dit heeft wel in de planning gestaan, maar door de hoge voorraad van de huidige PlayStation 3-modellen wordt er nog wat langer gewacht.

De anonieme bron wist ook te vertellen dat het instapmodel van de nieuwe PlayStation 3 16GB aan geheugen bevat en een goedkopere blu-ray speler heeft. Ook komen er versies met 250GB en 500GB hardeschijven. Over het uiterlijk werd niets gezegd, maar eerder lekte er al mogelijk foto’s van een nog onbekende uitvoering die in productie zou zijn. Wat de modellen gaan kosten is nog onbekend, maar dat Sony een flinke prijs reductie wil doorvoeren lijkt duidelijk.

Met het nieuwe model zal Sony prijstechnisch met de goedkope Xbox 360 4GB willen concurreren en door de vele geruchten lijkt dit inderdaad te gaan gebeuren.

  1.   
    Lazar93's avatar

    16 gb en concureren met de 4gb xbox? Waar ga je al je data laten ? verwachten ze dat je externe harde schijven gaat gebruiken ofzo

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    martoost schreef, "16 gb en concureren met de 4gb xbox? Waar ga je al je data laten ? verwachten ze dat je externe harde schijven gaat gebruiken ofzo"

    Ik denk dat die versies bedoelt zijn voor mensen die niet willen gamen maar hun Xbox 360 of PS3 als Media systeem willen gebruiken zoals het huren van video’s in Zune en Blu-ray films afspelen op de PS3. Ik snap ook niet waarom je dat zal doen, maar er zijn mensen die dat doen.

  3.   
    stoneface's avatar

    Of ze willen dat de nieuwe leden playstation plus aanschaffen voor online op te slaan.

  4.   
    Fox's avatar

    ik heb een PS3 met 2TB :D, ow wacht.. dat is gewoon een ps3 emulator op me pc.. nvm.

  5.   
    Stubborn's avatar

    Blij met mijn slim 250GB, meer dan genoeg al jaren

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    16GB is echt weinig ik heb de fat 40gb versie nog en kan al me gamedata niet eens bewaren van elk spel.
    Kijk erg vind ik dat niet als ik hem heb uitgespeeld al een tijdje zal ik hem toch niet zo snel spelen maar 16GB is echt weinig.