Battlefield 3 Premium kent twee weken na lancering circa 800.000 gebruikers

Ongeveer twee weken geleden werd, tegelijkertijd met de Close Quarters-DLC, Battlefield Premium gelanceerd. Nu heeft EA bekendgemaakt dat deze betaalde service al circa 800.000 gebruikers kent. Een resultaat waar ze bij EA zeer tevreden mee zijn, aldus Patrick Soderlund:

We are very pleased with the performance so far.
Of het succes van Battlefield Premium zal betekenen dat dit verdienmodel ook in andere EA-games geïntroduceerd zal worden, is nog onbekend. EA wil eerst meer tijd hebben om het nut van Premium te evalueren, al vindt men het nu veelbelovend:
We’re actually only two weeks into it, so it’s a little early to tell how this is going to pay off. It certainly it looks very promising right now.
Als je Battlefield Premium aanschaft, krijg je de vijf DLC-pakketten van Battlefield 3. Daarnaast krijg je ook nog extra content zoals dogtags en camo’s voor je soldaat en zijn wapens en nieuwe assignments. Battlefield Premium kost 49,99 euro.

 1.   
  ronineter's avatar

  en daar hoor ik straks ook bij!

 2.   
  Neolite's avatar

  Dat is dus even 39 miljoen euro wat men hiermee tot nu toe verdient heeft. Natuurlijk gaan ontwikkelkosten van dit behaalde bedrag af. Maar distributiekosten zijn er bijna niet. 😉

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Digitale infrastructuur kost ook een hoop geld. Al verdienen ze er natuurlijk flink aan. 🙂

 4.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Ik vind premium echt te duur want ik heb al twee DLC’s van BF3 🙁

 5.   
  Neolite's avatar

  Dan doe je het toch gewoon niet? Je kan de overige DLC’s ook gewoon los kopen.

 6.   
  blackname's avatar

  Valt ook super erg op in-game al die premium members ( op ps3 iniedergeval )

 7.   
  ronineter's avatar

  blackname schreef, "Valt ook super erg op in-game al die premium members ( op ps3 iniedergeval )"

  op pc ook

 8.   
  Flapjack's avatar

  ik vind het ook nie heel erg gek
  je wordt praktisch gedwongen om nog is 50 euro bij te lappen

 9.   
  gatemaster64's avatar

  dat verbaast me helemaal niets lol 😛

 10.   
  huntedjohan's avatar

  Flapjack schreef, "ik vind het ook nie heel erg gek
  je wordt praktisch gedwongen om nog is 50 euro bij te lappen"

  en waarom word je gedwongen? als jij niet wil betalen maar wel de DLC wil hebben, dan koop je DLC gewoon los. begrijp niet helemaal waar jij de dwang vandaan haal en komt weer aardig over als EA Bashing zonder enige vorm van eerlijkheid.

 11.   
  leider1000's avatar

  het is wel jammer dat ze dit uitbrachten na een aantal dlc pakketten als je er al 1 of 2 gekocht had gekocht is dit niet heel handig om te hebben . Heb je nog geen dlc pakketten dan is dit wel heel handig en in tegenstelling tot call of duty elite werkt het wel op pc 😀

 12.   
  Koen's avatar

  Ik zou het overwegen wanneer je gewoon een bundelprijs betaalt voor alle DLC, maar ik houd niet van het idee dat je over voordelen beschikt die andere spelers niet hebben. Double XP en server queue priority. Dat is gewoon fout.

 13.   
  koenbob3's avatar

  Ja dit schijnt heel leuk te zijn want ik heb een vriend en die is er helemaal weg van Battlefield 3 ik zelf ben er niet zo dol op ik vind Uncharted 1 en 2 en 3 wel leuker en het is heel populair dat Battlefield 3 Premium al 800.000 gebruikers? 😕

 14.   
  MitchieB's avatar

  ik heb ook premium gekocht omdat ik tog van plan was alle dlc te kopen en de extras die erbij zitten zijn mooi meegenomen 🙂

 15.   
  vulstar's avatar

  Ik heb langzamerhand echt een hekel aan de term DLC, het doet me meteen denken aan uitmelkers. Waarom kan het gewoon niet weer zoals eerder, een expansion-set of uitbreiding met wat meer content dan een paar skins weapons en 1 of 2 maps. Maarja de consument betaald er wel weer voor, dus we hebben er zelf voor gekozen.

  En het vervelende is dat ze je ook opdringen om de DLC aan te schaffen want zonder de DLC word je ook nog eens benadeeld door queue voorang en andere vervelende truckjes om je maar te prikkelen het te kopen.

 16.   
  Stephan123's avatar

  Ga met de tijd mee, vroeger had je ook maar een 256 kb verbinding.. 😛

 17.   
  Overload14's avatar

  Ik heb premium gwn gekocht voor de DLC’s. Als ik ze allemaal appart zou kopen ben ik ook weer 75 euro kwijt.

 18.   
  Neolite's avatar

  ”Stephan123″ schreef, "Ga met de tijd mee, vroeger had je ook maar een 256 kb verbinding.. 😛 "

  Verschrikkelijk scheve vergelijking, slaat werkelijk nergens op. Je krijgt nu namelijk minder voor meer en in het geval van een internetverbinding krijg je juist meer voor minder.

 19.   
  xColdNight's avatar

  Ik zou het zelf nooit gekocht hebben; CoD Elite heeft me daarvoor iets te veel afgeschrikt. Maar ik heb het nu gekregen van mijn vriend en het heeft me nog niet teleurgesteld=]

 20.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Premium is duur maar ik denk dat ik het toch nog wel ga kopen.

 21.   
  blackname's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Ik heb premium gwn gekocht voor de DLC’s. Als ik ze allemaal appart zou kopen ben ik ook weer 75 euro kwijt."

  Dat is denk ik voor de meeste de reden, de bonus xp weekends zijn gewoon leuke extras.