EK Film: Poule A

We hebben een prachtig affiche voor de openingswedstrijd van ons Europees Kampioenschap film. Waar Polen en Griekenland de bal op Euro 2012 aan het rollen brengen, zijn het bij ons Schindler’s List en 300 die tegenover elkaar komen te staan. Kunnen de mannen van koning Leonidas stand houden tegen de strenge selectie van Schindler?

VS
Schinder’s List: In het Polen van de Tweede Wereldoorlog gaat Oskar Schindler zich steeds meer bekommeren om het lot van zijn Joodse werknemers. Won zeven Oscars en was genomineerd voor nog eens vijf meer.
300: Koning Leonidas van Sparta moet met 300 mannen stand zien te houden tegen de Perzische invasie bij Thermopylae in 480 voor Christus.
Maar dat is nog niet alles, want vandaag komen ook Rusland en Tsjechië tegen elkaar uit. Geen van deze twee toppers zal achterstand op willen lopen op de winnaar van die kraker van een openingswedstrijd, dus ze kunnen jouw stemmen goed gebruiken. From Russia With Love stroomt over van het zelfvertrouwen na de lange goede reeks die inmiddels is neergezet. Voor Sean Connery was dit zijn tweede eindtoernooi als de nummer 7 van het team. De tegenstander van vandaag, Mission Impossible, is een beetje de stille outsider van het toernooi. Ze blijven graag op de achtergrond, maar kunnen ongetwijfeld als vanuit het niets toeslaan, zeker met zo’n dodelijke spits als Ethan Hunt.

VS
From Russia With Love: James Bond laat zich meeslepen in een plot met een naïeve Russische schone om een door SPECTRE gestolen object terug te halen.
Mission: Impossible: Een vals beschuldigde Amerikaanse agent moet de ware schuldige zien te ontmaskeren zonder de hulp van zijn vertrouwde team. Die missie brengt hem naar Praag…
En nu is het tijd om te stemmen, moge de beste film winnen!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren