E3 volgend jaar niet in Los Angeles?

De grootste game-beurs ter wereld is vandaag van start gegaan in Los Angeles, waar de conventie ieder jaar in volle glorie gehouden wordt. Volgens de laatste geruchten zal volgend jaar de beurs echter elders gehouden worden. Dankzij het renoveren van het Convention Center, is er onenigheid ontstaan tussen de betrokken partijen. The Entertainment Software Association wilde het contract tussen hen en de stad Los Angeles vorig jaar verlengen, voor het gebruik van het Convention Center na 2012. Op dat moment stonden de rechthebbenden van het Convention Center hier positief tegenover, vanwege de “sterke, productieve relatie met de stad Los Angeles”.

Echter nu blijkt dat de toon een stuk minder positief is. President van TESA Michael Gallagher heeft te kennen gegeven dat ze nog steeds druk in overleg zijn over de toekomst van de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles. Er zijn een aantal obstakels die overwonnen moeten worden en wanneer dat niet mogelijk blijkt, zal de E3 volgend jaar ergens anders gehouden worden.

We’re still in discussions with the city of Los Angeles, but we have a number of issues that still need to be resolved. If we can’t resolve them, we are preparing to go elsewhere.
Er zijn nog geen officiële berichten vrijgegeven omtrent de kans hebbende steden, maar executives die dichtbij de TESA staan hebben te kennen gegeven dat onder andere San Francisco, New York en Chicago een kans maken. De E3 is al zestien jaar van haar achtienjarige bestaan in Los Angeles georganiseerd.

Het zou mooi zijn als de beurs in Los Angeles zou blijven, want laten we eerlijk zijn… daar hoort hij gewoon thuis.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Kom maar lekker naar Rotterdam 😆

  2.   
    Remco_MUFC's avatar

    Het hoort inderdaad in LE ( 😆 ) thuis. Maar voor mij mag het wel naar Europa komen 😉