Assassin’s Creed III: Liberation richting PlayStation Vita

Het is, nog voor de E3, bekend geworden dat Sony’s PlayStation Vita inderdaad een Assassin’s Creed krijgt. Het is niet Assassin’s Creed III, maar een eigen versie ernaast en deze titel gaat door het leven als Assassin’s Creed III: Liberation. De game is nog niet officieel onthuld, maar het zou ons verbazen als dit gerucht nep is.

De eerste details en magazine-afbeeldingen zijn al naar buiten gebracht, dus maak je borst nat. Assassin’s Creed III: Liberation zal zich in New Orleans afspelen, tussen 1765 en 1780. De grootste verrassing zal zijn dat het spel voor het eerst een vrouwelijke assassijn als hoofdpersonage introduceert; je zult namelijk met Aveline gaan spelen en je zult begeleid worden door Agate, een ontsnapte slaaf. Aveline draagt wapens met zich mee als een machete, pistolen en granaten.

The game is set in New Orleans between 1765 and 1780. Players take on the role of Aveline, a female Assassin. She’ll be mentored by Agate, an escaped slave. The weapons at her disposal include a machete, pistols and grenades.
Omdat de tijdsperiode ongeveer gelijk loopt met die van Assassin’s Creed III, zullen er ongetwijfeld connecties met de verhaallijnen zijn, wellicht iets met data uitwisselen tussen de PlayStation 3- en Vita-versies. Je zult immers het pad kruisen met Connor, het hoofdpersonage uit Assassin’s Creed III. Echter, Desmond zal in Liberation mogelijk geen rol spelen, omdat iemand anders in de Animus de herinneringen van Aveline speelt.
At some point in the game, Aveline will cross paths with AC3’s protagonist Connor. Desmond’s story isn’t related, though. Instead, someone else is using the Animus.
De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Sofia en deze studio wil een échte Assassin’s Creed maken. Er wordt gezegd dat je New Orleans volledig kunt onderzoeken en ontdekken zonder ook maar een laadscherm te krijgen. Verder kun je buiten de stad treden, naar de moerassen en zelfs Mexico speelt een rol. Liberation zal gebruikmaken van de Vita-functies; het touchscreen en de touchpad worden onder andere gebruikt voor pickpocketing. Ook zou er een vorm van multiplayer worden geïntroduceerd.

Assassin’s Creed III: Liberation voor de PlayStation Vita moet naast het officiële derde deel in oktober verschijnen.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Ik vind dat wijf er maar raar uitzien 😕 Doe mij maar Connor 😉

 2.   
  tijn80's avatar

  Ziet er gaaf uit. Dat karakter mogen ze van mij ook introduceren op de console/PC varianten

 3.   
  LightFasher's avatar

  Als de gameplay de moeite waard is haal ik dit najaar een PSV in huis.

 4.   
  tijn80's avatar

  LightFasher schreef, "Als de gameplay de moeite waard is haal ik dit najaar een PSV in huis."

  Alleen vanwege deze game? Of heb je er nog meer op ’t oog?

 5.   
  Danielle.k's avatar

  Werd tijd dat het spel een vrouwelijke speelster krijgt, kan men eindelijk zien dat de vrouwen gewoon veel gruwelijker zijn dan mannen 😀

 6.   
  Hitman047's avatar

  Zeker tof! Het zal me niet verbazen als dit een nieuwe system-seller gaat worden. 😉

 7.   
  toqeer's avatar

  OMG!! dit heb ik altijd all gewilt een vrouwelijke karakter in assasins creed
  dit word zo vet op psvita eindelijk een keer wat anders 😛 moet egt snel een vita halen 🙂

 8.   
  GamerJaime's avatar

  BAM de vita wordt eens eindelijk goed op de kaart gezet! Ik heb ineens zin om morgen ook de Sony conferentie te gaan bekijken,was hem namelijk eigenlijk van plan om over te slaan vanwege het late tijdstip maar fuck it dit klinkt wel heel erg tof! Het zou mij ook niets verbazen als ze met de persoon die de animus gebruikt ook verder gaan na het verhaal van Desmond. Enig probleem wat ik nu al hiermee heb is de vrouwelijk assassin. Dat het een vrouw is prima maar ze ziet er nou niet echt heel tof of lekker uit ofzo. Ze doet me een beetje denken aan actrice Michelle Rodriguez. Naja goed,tof idee en ik ben ontzettend benieuwd dit zou zomaar eens de titel kunnen zijn die ervoor gaat zorgen dat ik een vita ga aanschaffen. Goed bezig Sony!

 9.   
  RenevdGijp's avatar

  Gaaf, en leuk voor de Vita jongens en meisjes, maar geef mij maar AC op de consoles!!!!

 10.   
  brend5's avatar

  waar is haar Assassin’s Creed pak, dit geeft mij nou niet echt het Assassin’s Creed gevoel.

 11.   
  spitskitter's avatar

  hmm.. ps vita kopen maar haha

 12.   
  soldierarjan's avatar

  dit word echt een eentje die uren in mij vita gaat zitten.

 13.   
  StefanA's avatar

  Ziet er gaaf uit ik denk wel dat ik hem ga spelen.

 14.   
  devo751's avatar

  oke als die game uit komt koop ik de psvita zeker weten 8)