Duitsland wordt Europees Kampioen, aldus Euro 2012 DLC van FIFA 12

Ook voor het aanstaande EK Voetbal heeft EA Sports weer een simulatie uitgevoerd om te zien wie er kampioen wordt volgens de Euro 2012 DLC van FIFA 12. De uitslag is alleen niet helemaal bevredigend. Als we EA Sports namelijk moeten geloven, winnen helaas niet wij, maar onze Oosterburen het EK.

Oranje zal volgens de simulatie, net als bij het afgelopen WK, de finale verliezen, ditmaal met 2-1. Van Persie scoort nog wel het eerste doelpunt, maar Özil en Gómez brengen een einde aan de hoop voor een tweede Europees kampioenschap voor Nederland. Robin van Persie wordt topscoorder van het toernooi met vijf doelpunten.

Mocht de voorspelling kloppen, verliezen we ook in de poule al van de Duitsers, zij winnen namelijk alle poulewedstrijden. Schrale troost mag zijn dat Nederland ditmaal Spanje wel weet te verslaan, nu in de halve finale. De andere halve finale wordt vanzelfsprekend door Duitsland gewonnen, tegen Italië.

Hoewel het hier uiteraard slechts om een simulatie gaat, zijn de voorspellingen van EA Sports recent al meerdere keren uitgekomen. Zo bleek Chelsea dit jaar inderdaad Liverpool met 2-1 te verslaan in de FA Cup. Ook in 2010 werd correct voorspeld dat Spanje het WK zou winnen. Daarnaast is met behulp van Madden NFL van de afgelopen negen Super Bowls zevenmaal de juiste winnaar geselecteerd.

Hoe ver denken jullie dat Oranje het zal schoppen?

  1.   
    Fabianb's avatar

    Nie helemaal 100% jonge? Nog nooit van Oranje gehoord? 😛

  2.   
    KgUnl!mited's avatar

    Tja… de poule is al lastig genoeg, als we die doorkomen heb je een grote kans dat we Rusland tegenkomen Deja Vu

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Als het Nederlands Elftal zo blijft spelen als ze nu doet, zie ik het somber in. Dan wordt de poulefase al ongelofelijk lastig. De finale halen zou in ieder geval een hele mooie prestatie zijn, zeker als we onderweg Spanje uitschakelen. Als je daar echter staat, wil je natuurlijk alleen wel winnen..

  4.   
    Remco_MUFC's avatar

    Ik snap ook niet waarom V. Marwijk maar met 1 aanvaller speelt. Je kan niet verwachten van 1 aanvaller dat hij altijd scoort.

  5.   
    Talska's avatar

    Ja het is gewoon puur gokken, hallo.

    We zien het op het veld wel, of heeft EA de controllers in handen?

  6.   
    blackname's avatar

    Als ze door de poul komen en daarmee dus bewijzen dat ze wel degelijk in vorm zijn geloof ik best dat ze kampioen kunnen worden. En trouwens niet alleen de spits hoeft te scoren hij heeft namelijk ook Sneijder Robben en ( Afellay ) achter zich waarbij Robben en Afellay naar voren zullen spelen.

  7.   
    RenevdGijp's avatar

    Kanshebber naast Spanje, is Frankrijk, kijk maar.Vind Duitsland niet zo sterk als op het WK, maar we zullen zien. Oranje alles! Ten minste dat hoop ik 😳

  8.   
    Lazar93's avatar

    RenevdGijp schreef, "Kanshebber naast Spanje, is Frankrijk, kijk maar.Vind Duitsland niet zo sterk als op het WK, maar we zullen zien. Oranje alles! Ten minste dat hoop ik 😳 "

    Duitsland heeft op het moment 1 van de sterkste selecties in jaren ? ( maar ze hebben wel pas van zwitserland verloren ze zijn niet onoverwinnelijk)

  9.   
    -B9D7L-'s avatar

    Remco_MUFC schreef, "Ik snap ook niet waarom V. Marwijk maar met 1 aanvaller speelt. Je kan niet verwachten van 1 aanvaller dat hij altijd scoort. "

    Duitsland word geen kampioen. Ze hebben een te jonge ploeg en spelen de laatste tijd ook niet zo geweldig.
    Ik zie frankrijk wel wel winnen want ze winnen nu alles en spelen goed en ze hebben een betere coach.
    @Remco_MUFC Ik denk dat jij de spits bedoelt want ze spelen 1-4-3-3. 🙂