Vanavond op TV: The Road

Films waarin de wereld compleet verwoest wordt hebben het altijd goed gedaan. Of het nou aliens waren die ons weg kwamen vagen, of dat we werden getroffen door een grote natuurramp, het ging om de actie die het einde van de wereld met zich mee brengt. In 2009 zagen we bijvoorbeeld films voorbij komen als Knowing, en 2012. Maar ook de periode ná de verwoesting werd nu in beeld gebracht, in The Road en een jaar later in The Book of Eli.

Vanavond op tv: The Road (BBC2, 23:00) De setting van deze film is een post-apocalyptisch Amerika. Het land is verwoest, en de weinige overlevenden proberen zich met de schaarse middelen die er nog zijn staande te houden. Een vader en zijn zoon, wiens namen we nooit te weten komen, zijn onderweg naar de kust. Al weten ze niet wat hen daar te wachten staat. Ze hebben alleen de kleren aan hun lijf, een pistool, wat voedsel en elkaar.

En je weet het, heb je nog tips voor de redactie? Laat het ons dan weten in een mailtje naar de hoofredactie of een reactie op dit item.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren