De E3 kriebels van Jos: Halo, Hitman en next-gen consoles


 
Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meest zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel wensen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Nadat Stefan zijn verwachtingen aan jullie voordroeg, is het de beurt aan Jos.
 
Komkommertijd is bijna voorbij, het is warm buiten, de game-gerelateerde geruchten vliegen ons om de oren… jawel het is tijd voor de E3 van 2012. Wat heb ik er zin in: al die heerlijke aankondigingen, trailers en gameplaybeelden die vanuit het zonnige Los Angeles binnenstromen op mijn laptop, tijdens het nuttigen van een lekker koud pijpje Grolsch in de achtertuin. Er is voor iedere gamer een prachtige line-up te bewonderen van de grootste ontwikkelaars, maar toch zijn de verwachtingen van ieder individu weer anders. Ik verwacht veel van Microsoft en Nintendo, maar minder van Sony. Zo zie ik het namelijk maar zo gebeuren dat Microsoft de concurrentie wegblaast met zijn Xbox 360-opvolger. Vanuit marketing oogpunt gezien zou het een gigantisch goede zet zijn om in ieder geval het design en de specs van de console vrij te geven, hoewel het ook geweldig zou zijn als het bedrijf ons helemaal gek zou maken met beelden van het apparaat, al zijn het maar tech-demo’s van de uiteindelijke, mogelijke prestaties van de next-gen console.
 
Nintendo zal knallen op de E3, dat is duidelijk. Met een aantal parels als Mario Wii U, een nieuwe Super Smash Brothers en geruchten over een nieuwe Metroid lijkt het met de line-up wel goed te zitten. Daarnaast zou Nintendo maar zo de nieuwe Zelda kunnen tonen in al haar HD glorie. Peter en Tom zullen in ieder geval alles van dichtbij mogen meemaken en waarschijnlijk met het nieuwste speeltje van Nintendo aan de slag kunnen. Ik ben zeer benieuwd wat Nintendo allemaal voor ons in petto heeft.
 
Naast al het hardware geweld, verwacht ik een keisterke vertegenwoordiging van third-party developers. Ik verwacht dat Epic Games haar nieuwe Unreal Engine volledig uit de doeken zal doen, alsmede gameplay-beelden van een nieuwe IP die draait op next-gen hardware zal tonen (PC-Hardware overeenkomend met next-gen). Ik hoop op een volledig speelbare demo van Hitman: Absolution, want wat wordt die game vet! Eidos zal ook nieuwe trailers en gameplay van Tomb Raider laten zien, waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Ook verwacht ik veel van Halo 4, de eerste Halo game van 343 Studios’. Het lijkt er namelijk op dat die gasten precies weten wat de reeks nodig heeft om een verfrissende nieuwe start te maken in de Master Chief-saga. Naast Halo 4, zal Microsoft ook een nieuw deel in de Gears of War-serie gaan tonen die een prequel is van deel één. Ik verwacht daarnaast ook een zeer grote aankondiging tijdens de persconferentie van Microsoft over een (tijdelijke) exclusive, wellicht in de vorm van Grand Theft Auto V. Ook Ubisoft zal sterk vertegenwoordigd zijn in games, denk daarbij aan Assassins Creed III en Splinter Cell 6.
 
Sony zal waarschijnlijk vooral aanwezig zijn met sterke titels uit bestaande franchises, zoals Metal Gear Solid, God of War en wellicht een nieuwe Gran Turismo. Ik weet één ding zeker en dat is dat Sony niets zal laten zien op het gebied van next-gen hardware of software, die willen de PlayStation 3 zo lang mogelijk op de markt houden aangezien ze nog maar pas een beetje in de richting van winst komen op de hardware. Ik hoop wel dat Sony ertoe in staat is ons aangenaam te verrassen met een goede exclusive, zodat in ieder geval de entertainmentdivisie door blijft draaien daar in Japan.
 
Naast alle verwachtingen die ik heb van de E3, zijn er ook een aantal dingen die ik zeker niet verwacht. Ik verwacht niet dat de Nintendo 3DS en PlayStation Vita veel nieuws laten zien en ik verwacht ook niet dat de Kinect en PlayStation Move ons gaan verbazen tijdens de E3. Daarnaast verwacht ik ook geen vreemde sprongen van Nintendo richting de mobiele smartphone markt, zoals Microsoft dat wel heeft gedaan. Ik verwacht net als Leon geen aankondigingen/trailers/gameplay-beelden van Thief 4 of een Half-Life 3. In tegenstelling tot andere redacteuren, verwacht ik juist wel een nieuwe trailer omtrent GTA V, maar dan niet vanuit het Rockstar kamp, maar vanuit de hoek van Microsoft en/of Sony in de vorm van een (tijdelijke) exclusive.
 
Het zijn natuurlijk dromen, but one can hope. Ik verwacht in ieder geval dit jaar een spannende E3, die de industrie wederom op haar grondvesten zal doen schudden. Mijn voorkeur gaat uit naar Microsoft en de E3 zal voor mij gigantisch tegenvallen, wanneer Microsoft zich net als vorig jaar op de casual markt stort met allerlei Kinect-games. Leuk als toevoeging, maar ik wil blockbusters! Ik kan in ieder geval niet meer wachten, maar gelukkig is de grootste game-beurs inmiddels minder dan een week van ons verwijderd.

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  Zullen gewoon allemaal GTA IV gaan verwachten? Komt ie vanzelf wel eerder, als ze horen over GN Members en hun verwachtingen schieten ze wel op 😀

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  RenevdGijp schreef, "Zullen gewoon allemaal GTA IV gaan verwachten? Komt ie vanzelf wel eerder, als ze horen over GN Members en hun verwachtingen schieten ze wel op 😀 "

  Gta V zal je bedoelen 8)