Company of Heroes 2 officieel aangekondigd voor begin 2013; speel met het Rode Leger

We konden eerder al melden dat THQ vandaag Company of Heroes 2 zou aankondigen en dat is inderdaad gebeurd. Het vervolg op het bekende strategiespel speelt zich af in Rusland en laat ons met het Rode Leger vechten. Het wordt knokken tegen de Duiters op de koude frontlinies van de Tweede Wereldoorlog. Het tweede deel zal begin 2013 voor de PC-gamers te koop zijn.

Company of Heroes 2 is net zoals zijn voorganger in ontwikkeling bij Relic Entertainment en is het eerste spel dat door de Essence 3.0 engine wordt gedreven. Deze engine moet voor hoogstaande graphics zorgen. Relic noemt verder Dynamic Battle Tactics als één van de vernieuwende punten, maar legt helaas nog niet precies uit wat dit betekend. We krijgen ook nieuwe Commander Abilities voor onze kiezen en dit keer zorgen deze speciale krachten voor nog meer destructie in de wereld.

Greg Wilson, Producer bij Relic, heeft het volgende over de game te zeggen:

Company of Heroes 2 is een waardige opvolger waar we een nieuw front, nieuwe protagonisten en nieuwe technologie introduceren, terwijl we toch een unieke mix van strategische gameplay en een competitieve multiplayer behouden, die de originele Company of Heroes zoveel succes hebben gebracht.
Ook Danny Bilson, Executive Vice President Core Games bij Relic, heeft zijn zegje al klaarstaan:
We zijn ontzettend opgetogen dat we het vervolg kunnen aankondigen op een van THQ’s meest geliefde IP’s. Company of Heroes brengt een ongeëvenaarde strategie ervaring met een sterk dlc plan na de lancering dat de levenscyclus van het product zal verbeteren en verlengen.
Update: de Russen zijn nu ook in actie te zien op dit eerste screenshot:
[SCREENSHOTS]

 1.   
  fdennis's avatar

  Tja ik met me opmerking dat het nep zou zijn…. Gelukkig zat ik er naast 2013 jaar van de strategy games:D. Eerst de ouwe klassieker Command and Conquer en nu CoH 2. Word weer een top jaar:). Ik hoop alleen wel dat er meerdere legers komen. Rode ster tegen Duitsers klinkt als 2 keuzes. Het zou toch wel mooi zijn als Oostenrijk ofsow voor de Duitsers erbij komen en nog een factie voor de rode leger. Zodat je iig keuzes hebt.

 2.   
  Shauwert's avatar

  fdennis schreef, "Tja ik met me opmerking dat het nep zou zijn…. Gelukkig zat ik er naast 2013 jaar van de strategy games:D. Eerst de ouwe klassieker Command and Conquer en nu CoH 2. Word weer een top jaar:). Ik hoop alleen wel dat er meerdere legers komen. Rode ster tegen Duitsers klinkt als 2 keuzes. Het zou toch wel mooi zijn als Oostenrijk ofsow voor de Duitsers erbij komen en nog een factie voor de rode leger. Zodat je iig keuzes hebt."

  Ik vond de opposing front uitbreiding van CoH het spel veel beter maken, hoop idd dat ze weer panzer elite enz. toevoegen 😀

 3.   
  Hitman047's avatar

  Een vervolg op mijn favoriete RTS! Ik kan niet wachten. Ben vooral benieuwd naar de nieuwe engine. 8)

  @GN, voegen jullie ook even het eerste screenshot toe? 😉

 4.   
  Shauwert's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Een vervolg op mijn favoriete RTS! Ik kan niet wachten. Ben vooral benieuwd naar de nieuwe engine. 8)
  @GN, voegen jullie ook even het eerste screenshot toe? :wink:"

  Die screenshot ziet er wel gaaf uit, betwijfel of de engine wel verandert is. Heeft namelijk wel dezelfde sfeer.
  En ik zie de Panzer IV weer terug, das wel mijn favoriete tank 😀

 5.   
  melvintje's avatar

  Hoop dit keer wel met COH2 dat de resources beter worden, want met COH1 was dit nogal echt een drama, het duurde vreselijk lang tot je eindelijk fatsoenlijk een tank kon maken

 6.   
  Tadao's avatar

  Ik hoop dat ze ook een Japans front toevoegen